Sagunt programa la 2a Jornada de la Salut Mental per al 10 d'octubre

L'àrea de Serveis Socials organitza este esdeveniment en el Centre Cívic Antic Sanatori coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental

La Regidoria de Serveis Socials celebrarà la 2a Jornada de la Salut Mental a Sagunt durant el matí del 10 d'octubre, data que coincidix amb el Dia Mundial de la Salut Mental. Esta iniciativa tindrà lloc en el Centre Cívic Antic Sanatori davall el lema 'Salut Mental, Salut Mundial, Un Dret Universal' i la temàtica d'enguany és 'Dret al Treball i Inclusió Laboral en Salut Mental’.

La inauguració de la 2a Jornada de la Salut Mental a Sagunt serà a les 9 hores i assistirà l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; així com la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó. Trenta minuts després començarà la primera activitat de la programació, una taula redona titulada 'Inclusió Laboral Avalem Capacitats'. En esta xarrada intervindrà el tècnic per al foment de l'ocupació de Labora, Juan Diez; i la funcionària del Servei de prevenció, evolució de la diversitat funcional i salut mental de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Ma Araceli Oltra.

'Caminant cap a la inclusió laboral des de l'Administració Local' és l'epígraf de la segona taula redona de la jornada, que està programada a les 11 hores. Per a esta activitat han sigut convidades l'agent de desenvolupament local de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt, María José Mèrida; i la treballadora social de SASEM del departament de Serveis Socials de Sagunt, Noelia Martí.

A les 12 hores tindrà lloc 'Inclusió laboral, inclusió real', una taula redona organitzada per l'Associació per la Salut Integral dels Malalts Mentals (ASIEM) i la Fundació Adecco.

A continuació (13 hores), la companyia Teatres de la Llum mostrarà el procés de creació del projecte A Voramar, un taller de teatre d'ombres amb persones de diferents discapacitats intel·lectuals. Finalment, es procedirà a la clausura de la 2a Jornada de la Salut Mental de Sagunt amb la posada en comú de les conclusions obtingudes al llarg del matí.