Sagunt rebrà 754.000 euros del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat i la Diputació de València

“Es tracta d'un fet històric, ja que s'evidencia la necessitat de refinanciar els ajuntaments, perquè els diners que arriben de l'Estat són absolutament insuficients”, ha assenyalat Quico Fernández
Imagen 1Imagen 2
L'Ajuntament de Sagunt rebrà més de 754.000 euros procedents del Fons de Cooperació Municipal que financen al 50% la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. L'alcalde de Sagunt i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Quico Fernández, ha participat en l'acte de presentació del citat fons que ha tingut lloc a València i que ha estat presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquesta iniciativa, que s'aprovarà en el pròxim ple del Consell el 27 de gener, repartirà un total de 130 milions d'euros entre els municipis valencians. La finalitat és compensar als ajuntaments per la infrafinanciació que històricament estan patint en prestar serveis necessaris per a les seues respectives poblacions que són competència d'altres administracions i per als quals, en la majoria d'ocasions, no compten amb els recursos econòmics suficients.

Fernández ha afirmat que “els ajuntaments són les administracions més pròximes als ciutadans. Prestem molts serveis; molts d'ells no són competències pròpies, però no podem permetre que els nostres ciutadans es queden sense llum, aigua, no tinguen els recursos bàsics… no podem permetre, en definitiva, que hi haja ciutadans que no tinguen les mateixes oportunitats simplement per una qüestió de renda”.
 


L'alcalde ha volgut assenyalar que “els fons s'aporten al 50% entre la Generalitat i la Diputació, de manera que nosaltres podem decidir en què volem gastar els diners, amb autonomia financera i de decisió”. A més, Fernández ha qualificat aquesta mesura de “fet històric, ja que d'alguna manera evidencia la necessitat de refinanciar els ajuntaments, perquè els diners que arriben per part de l'estat són absolutament insuficients”.

Pel que fa a què es farà amb eixos diners, l'alcalde ha expressat que es decidirà en les pròximes setmanes, que es destinaràn a projectes per al 2017 i s'utilitzaràn “de manera justa, equilibrada i que beneficie a les persones, com estem fent fins ara”.

La presentació ha estat presidida pel president de la Generalitat, la vicepresidenta i els presidents de les diputacions de València i Castelló, els de la Diputació d'Alacant no han participat. També han acudit el president i el vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i diversos alcaldes en representació de tots els municipis, ja que tots els municipis convocats van a ser beneficiats per aquest fons.