Sagunt rebrà una subvenció del Ministeri de Comerç per a posar en marxa un pla de dinamització del comerç local

L'ajuda s'ha gestionat pel departament de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb l'Asociación de Comerciantes 9 d’Octubre, que s'ha encarregat d'elaborar el projecte presentat

Sagunt ha sigut seleccionada, per segona vegada consecutiva, per a rebre una subvenció que atorga el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Cambra de Comerç de València, per a la posada en marxa d'un pla de dinamització del comerç local. També han sigut triats els ajuntaments de Torrent i Alzira.

Els plans de dinamització dels tres municipis beneficiaris es van presentar este dimarts en la seu de Cambra València en un acte que va comptar amb la participació de la regidora delegada de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada, i del president de l'Asociación de Comerciantes 9 d’Octubre, Gregorio Garda.

«Per a mi és molt satisfactori i estic molt orgullosa que l'Ajuntament de Sagunt, per segon any consecutiu, siga considerat mereixedor d'obtindre esta subvenció per a portar avant un projecte de dinamització del comerç local», ha manifestat l'edil.

Per a optar a esta ajuda, el departament de Comerç i Mercats del Consistori gestiona conjuntament amb les associacions de comerciants del municipi l'elaboració d'un programa que presentar per part d'una d'elles al Ministeri. En esta ocasió ha sigut l'Asociación de Comerciantes 9 d’Octubre l'encarregada d'elaborar el projecte que s'ha remés i tramitat des d'esta delegació de l'Ajuntament. L'any passat l'encarregada va ser l'Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt.

Este Pla de Dinamització del Comerç Local de Sagunt, que ha resultat triat pel Ministeri juntament amb els d'Alzira i Torrent, es desenvoluparà els dies 26 i 27 d'octubre i es presentarà el 25 d'octubre en el Consistori. Serà finançat a tres bandes, entre el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Comerç i Mercats, i la pròpia Asociación de Comerciantes 9 d’Octubre.

La regidora ha subratllat la col·laboració amb les agrupacions del comerç local: «Sense unes associacions fortes, l'Ajuntament sol no pot avançar correctament, i en este cas hem trobat un fort suport de l'Asociación de Comerciantes 9 d’Octubre».

L'edil ha assenyalat també que des del departament que dirigix es busca «enfortir» els espais comercials de tot l'àmbit municipal. «Entenem que hi ha potencial», ha ressaltat.