Sagunt reclama a la Generalitat agilitzar els tràmits administratius per a millorar el servici de bus interurbà

L'alcalde del municipi, Darío Moreno, valora els avanços en l'adjudicació, però assegura que el municipi «no pot esperar més»

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha instat la Generalitat Valenciana a «agilitzar els tràmits administratius» respecte a l'adjudicació del servici d'autobús interurbà que connecta el municipi amb València. «Portem mesos sentint que 'en qüestió de setmanes' l'adjudicació estaria resolta. És cert que estem avançant, però la tramitació s'allarga i el municipi no pot esperar més», ha manifestat Moreno.

Així, l'Ajuntament ha expressat el seu malestar per la tardança de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) a gestionar la millora de la línia el Port de Sagunt-Sagunt-València, una actuació «imprescindible», en paraules del primer edil.

«Sabem que el procés administratiu seguix el seu curs, però no és suficient», ha valorat Moreno. «Estem parlant d'una línia saturada, en la qual moltes persones han de viatjar dempeus i moltes altres ni tan sols poden entrar a l'autobús», ha expressat. «És una situació insostenible que està perjudicant el dia a dia de les veïnes i els veïns del municipi, gent treballadora i estudiants que utilitzen el transport públic», ha aclarit.

A més, segons expressen des del consistori, la massificació de la línia, especialment en determinades franges horàries, va en detriment de la mobilitat sostenible i la reducció d'emissions, ja que moltes persones «davant un servici amb una qualitat totalment insuficient, si tenen la possibilitat, opten pel vehicle privat».

Reivindicar les necessitats del municipi

D'altra banda, el Govern municipal ha anunciat la seua intenció de buscar un acord per a «traslladar a l'ATMV que necessitem solucions urgents, no per a després de l'estiu».

Cal recordar que, des de l'Ajuntament s'han mantingut, en els últims mesos, sengles reunions amb la gerència de l'ATMV i la secretaria autonòmica d'Infraestructures i Transports, en les quals s'ha posat sobre la taula la problemàtica del municipi en la seua connexió amb València. «Fins que tinguem una solució, continuarem reivindicant un transport de qualitat, amb places i freqüències suficients».