Sagunt rep la campiona d'Espanya de Triatló cadet

El campionat es va celebrar en el municipi murcià d'Águilas, esdeveniment que comptava amb els millors triatletes en les categories elit i escolar

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, i el regidor d’Educació, Raúl Palmero, han rebut este matí a la triatleta local Livia Guillén, esportista del club TriCanet d’en Berenguer, que es va proclamar diumenge passat campiona d'Espanya de Triatló en categoria cadet en la prova de distància supersprint.

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, li ha dedicat unes paraules a la triatleta: «Felicitar-te no sols per este èxit, sinó per tot eixe currículum que vas engrossint prova rere prova, a més perquè ho diem en les últimes recepcions, que es dona la casualitat que en totes elles estan sent dones». Així mateix, ha indicat: «Estem d'enhorabona en este municipi, perquè l'esport femení local està aconseguint un nivell impressionant. El regidor també ha afegit: «De fet tu passes a ser un d'eixos referents dins de les moltes disciplines esportives que tenim en este municipi i és d'agrair, perquè a més tota la trajectòria que portes, amb la joventut que tens, tens un futur per davant impressionant i estem segurs que et rebrem moltes més vegades».

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha expressat amb motiu del triomf de Livia Guillén: «Hui és un dia feliç, és un dia feliç per a tu, és un dia feliç per a l'Ajuntament, perquè sempre que a un ciutadà o ciutadana li va bé, nosaltres per descomptat compartim eixa alegria, però a més en el teu cas ens servixes d'inspiració». Així mateix, l'alcalde ha afegit: «Hi ha moltes persones ací fora que miren contínuament el nostre esport i particularment l'esport de base, i començar a tindre planter, començar a tindre persones que ja són referents malgrat la teua joventut, això a nosaltres ens ajuda molt». També ha posat de manifest que «Sagunt s'està convertint en tot un referent en esport femení» i ha assenyalat: «Això és gràcies al treball de totes i de tots, però necessitem atletes valentes com tu que estiguen disposades a donar-ho i a sacrificar-ho tot, amb el corresponent suport de la família, amigues i altres».

Livia Guillén va eixir en el grup de cap de la natació, es s’hi va mantindre durant el ciclisme i va aconseguir la victòria en distanciar els seus rivals en l'últim segment de carrera a peu. Així mateix, el campionat es va celebrar en el municipi murcià d'Águilas, esdeveniment que comptava amb els millors triatletes en les categories elit i escolar.

La triatleta també ha aconseguit uns altres triomfs durant esta temporada, com ser campiona autonòmica del rànquing de la Comunitat Valenciana, el bronze en el Campionat Nacional de Duatló a Alcobendas, el quart lloc classificatori per a Europa Young Triatlón. Així mateix, en el Triatló per Autonomies celebrat a Valladolid va aconseguir el bronze en triatló individual, l'or en relleus mixtos i l'or per Autonomies.