Sagunt se sumarà a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

Sampedro: “Anem a intentar que Sagunt siga un municipi solidari i actiu en assumptes de cooperació”


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat de Cooperació, Guillermo Sampedro, s'han compromés amb el director general de Cooperació, Federico Buyolo, que Sagunt se sume a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible. En la reunió celebrada aquest matí en el consistori, Buyolo els ha presentat diferents línies d'actuació en referència a la cooperació i tant Fernández com Sampedro han destacat la seua voluntat perquè la Generalitat compte amb Sagunt per a qualsevol tipus de projecte d'aquesta índole.

L'alcalde i el regidor han oferit la col•laboració de l'ajuntament i han afirmat que traslladaran les propostes al ple i a la junta de govern per a aprovar-les de manera oficial. Sampedro ha volgut destacar que “anem a intentar que Sagunt siga un municipi solidari i actiu en temes de cooperació, i estem en la bona línia”.

Buyolo ha presentat a Fernández i Sampedro el projecte Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, mitjançant el qual s'oferirà a les dèsset ciutats de major població de la Comunitat Valenciana apadrinar un dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides. Es pretén garantir el compromís dels ajuntaments amb el desenvolupament sostenible i que aquests els transmeten a la ciutadania mitjançant accions i activitats de diversa índole, com visites i xarrades en col•legis o exposicions.

D'altra banda, el director general també ha parlat d'un fòrum de cooperació amb activitats com ponències de personalitats importants relatives a diversos assumptes relacionats amb la cooperació. Es planteja la possibilitat de traslladar el fòrum a les diferents ciutats que se sumen a l'Aliança.