Sagunt serà seu de l'esdeveniment “Riscos i oportunitats en l'àmbit de la ciberseguretat”

La iniciativa es desenvoluparà els dies 29 i 30 de maig en el Centre Cívic del Port Sagunt amb la col·laboració de l'Ajuntament i està destinada a persones emprenedores, empresàries i a la ciutadania amb inquietuds en l'àmbit tecnològic

El programa INCIBE Emprén arriba a Sagunt de la mà de l'Institut d'Emprenedoria Avançada i de l'Ajuntament de Sagunt amb un esdeveniment els dies 29 i 30 de maig en el Centre Cívic Antic Sanatori. En el mateix es posarà el focus en els riscos i oportunitats que existixen en l'àmbit de la ciberseguretat a Espanya, una àrea per a la qual es necessitaran 83.000 professionals en 2024.

Per a les empreses és fonamental estar protegides enfront de ciberatacs i eixa necessitat s'ha convertit en un important nínxol de negoci per als nous emprenedors i emprenedores. Només en 2023 INCIBE va gestionar més 22.000 incidents de ciberseguretat en empreses privades. Esta dada ressalta la necessitat urgent d'augmentar el nombre de start-ups (empresa emergent) dedicades a la protecció en línia i la conscienciació empresarial i ciutadana enfront del qual s'ha convertit en un dels seus principals reptes.

«Es tracta d'una gran oportunitat perquè el teixit emprenedor i empresarial de Sagunt i dels municipis del Camp de Morvedre avancen i teixixen solucions conjuntes davant un dels reptes més importants als quals s'enfronta la societat digital: la ciberdelinqüència», comenta el regidor d'Universitat, Ciència i Innovació, Toni Iborra. També anima els emprenedors i emprenedores que desenvolupen negocis de base tecnològica i les persones interessades en l'àmbit digital a unir-se a l'esdeveniment.

En l'esdeveniment, organitzat pel IEAvanzado i el Consistori, empreses i ciutadania tindran l'oportunitat de conéixer detalladament «els riscos específics als quals s'enfronten i aprendre estratègies efectives per a millorar la seua seguretat digital de la mà de mentors especialistes en la matèria, mentre que es relacionen amb emprenedors que es troben en procés de generació d'idees innovadores i cerca de solucions per a problemàtiques rellevants en el món en línia», explica el CEO de l'Institut d'Emprenedoria Avançada, Wilfredo Jurado.

A més de relacionar-se amb l'ecosistema de ciberseguretat de la regió, les persones participants coneixeran els desafiaments de la ciberseguretat a Espanya i aprendran a través de casos reals d'èxit. Al llarg de les dos sessions en què es realitza l'acció, també s'endinsaran en els fonaments de l'emprenedoria i metodologies de generació d'idees i solució de problemes i es realitzaran pràctiques dinàmiques en les quals es generen, validen i presenten solucions innovadores en ciberseguretat.

L'objectiu és capacitar les persones assistents en fonaments d'emprenedoria i ciberseguretat guiant-les des de la generació d'idees fins al seu primer acostament a la creació d'un model de negoci que presentaran, en un pitch final, davant un panell d'experts.

Per a participar en l'Esdeveniment, de caràcter gratuït, només és necessari inscriure's prèviament en: https://ieavanzado.com/incibe-emprende/.

Sobre INCIBE Emprén

Les iniciatives d'impuls de l'emprenedoria en ciberseguretat d’INCIBE es dirigixen a emprenedors i start-ups amb idees i projectes innovadors en ciberseguretat en fase de captació d'idees de negoci, incubació, acceleració i acceleració expressa. Totes les quals s'engloben dins del Programa d'Impuls a la Indústria de la Ciberseguretat Nacional especialment contribuint en l'aspecte clau de la indústria: Impulsar la indústria nacional de la ciberseguretat per al sorgiment, creixement i desenvolupament d'empreses en este sector. Este programa, que s'executarà a l'empara d’INCIBE Emprén, apareix contemplat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) a través del Component 15. Inversió 7 Ciberseguretat: Enfortiment de les capacitats de ciutadans, PIMES i professionals i impuls del sector.

Sobre l'Institut d'Emprenedoria Avançada

L'Institut d'Emprenedoria Avançada va nàixer l'any 2018 davall els pilars de la innovació, el talent, l'experiència i el coneixement. Les seues màximes són la transparència i el compromís amb l'alumnat al qual l'equip docent forma perquè els i les estudiants de hui siga l'empresariat del demà. L’IEA és l'única escola d'Espanya especialitzada en la formació d'emprenedors i emprenedores. El seu equip directiu està compost per Juan Claudio Abelló, president; Wilfredo Jurado, CEO; i Hugo Barceló, director de desenvolupament corporatiu.