“Separem més, paguem menys i reciclem millor. Tot són beneficis” és el lema de la jornada sobre recollida de matèria orgánica

El Centre d'Educació Ambiental de la CV serà la seu aquest dissabte d'aquesta trobada amb ponències sobre l'ampliació de la recollida selectiva
El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEAC) a Sagunt acull el dissabte, a partir de les 11:15 hores, una jornada informativa sobre la campanya de recollida de matèria orgànica que es va a implantar progressivament en el municipi.
 
Baix el títol “Separem més, paguem menys, reciclem millor: Tot són beneficis”, els convidats a les ponències analitzaran este projecte des de diferents punts de vista. El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, clausurarà la trobada que tindrà lloc en el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). Precisament serà l'Administració autonòmica la que faça lliurament de divers material com a borses de recollida de la matèria orgànica i poals de reciclatge per a incentivar als veïns i veïnes a participar en esta campanya.
 
L'alcalde, Josep Francesc Fernández, inaugurarà l'acte. A continuació intervindrà un expert en la matèria de l'empresa Gestió de Residus i Biodiversitat S. L., Jordi Baucells, per a tractar la separació dels residus. La regidora de Territori i Sostenibilitat de Sagunt, Teresa García, explicarà com es poden estalviar diners els veïns i el president del Consorci Palancia Belcaire, Francisco Salt, incidirà en qüestions de reciclatge. Una vegada la consellera done per conclòs l'acte, s'oferirà un vi d'honor als assistents.
 
A la jornada assistiran les associacions de la localitat i també està convocada tota la ciutadania ja que es van a tractar aspectes generals de la campanya de conscienciació, amb l'objectiu que tots tinguen la informació al seu abast i conega de primera mà els avantatges d'esta campanya per a la cura del medi ambient.
 
La campanya d'informació ja ha començat amb entrevistes i reunions amb les entitats públiques considerades grans productores de residus orgànics, com l'Associació de Venedors Ambulants Sagunt i Port, l'Associació del Mercat Interior de Sagunt, l'Associació del Mercat Exterior de Sagunt, l'hospital, els menjadors escolars, el menjador social i la residència. La jornada és un altre dels recursos que està desenvolupant el consistori per a fer arribar este programa a tota la ciutadania.
 
Amb este pla de recollida de matèria orgànica es pretén contribuir a millorar el medi ambient ja que tractant per separat els residus generats es fomenta l'ús dels residus com a recursos, es prevé el canvi climàtic i es milloren els resultats globals de recuperació d'altres materials.