Serveis Socials organitza el programa Respir Familiar

La delegació engega, per segon any consecutiu, activitats dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual
Imagen 1

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat un programa de Respir Familiar dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual. Les activitats programades tindran lloc del 20 al 22 d'octubre de 2017.

 

Entre les activitats proposades es troben jocs de comprensió i comunicació, taller d'orientació en la naturalesa de dia i de nit, passeig per la platja fluvial, gimkana i jocs d'aigua, tallers de cuina, apicultura i aromaterapia i musicoterapia.

 

La regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós, assegura que este programa “és la continuïtat d'una experiència pilot que es va engegar l'any passat. La intenció del programa de respir familiar és doble: d'una banda, donar a estos xics i xiques l'oportunitat de gaudir de l'experiència d'eixir del seu cercle habitual i compartir amb els seus companys i companyes excursions, jocs, tallers, passejos... tot açò sota la supervisió dels professionals que els guien, els atenen i els acompanyen. I, d'altra banda, es proporciona a les famílies l'oportunitat de gaudir d'uns dies de respir, ja que els cuidadors i cuidadores d’estos menors carreguen sobre les seues esquenes la responsabilitat diària de la cura dels mateixos”.

 

Les activitats es duran a terme en l'Alberg de Peña Maria de Xestalgar. El trasllat amb mitjans de transport adaptats està inclòs en el preu total i el règim d'estada és de pensió completa. El cost de l'activitat per participant és de 150€, però solament es requeriran 80€ d'aportació familiar.

 

Caparrós destaca la importància de Caparrós destaca la importància de “l'atenció a estos menors com als seus cuidadors. Homes i dones que condicionen la seua vida a les necessitats dels seus fills i filles, com fem totes les mares i pares, encara que elles i ells amb el condicionant que l'atenció ha de ser contínua i sense fissures”. És per este motiu que, des de Serveis Socials, “pensem que és fonamental que puguen gaudir d'un espai de temps on relaxar-se i viure al marge de les obligacions. Cuidar als cuidadors és tan important com cuidar als menors. Est és el segon any que este programa es duu a terme i pensem que no serà l'últim. Com sempre de la primera experiència vam obtenir un balanç general que ens ha ajudat a millorar el plantejament enguany. El nivell de satisfacció va ser bastant alt i esperem que seguisca així any rere any”.

 

Els requisits són estar empadronat amb una antiguitat mínima d'un any, presentar la sol·licitud en qualsevol registre de l'Ajuntament de Sagunt, presentar emplenada la fitxa amb les dades d'identificació de pare, mare o tutor de la persona que participa, així com les dades del participant, i efectuar el pagament en el Centre Cívic Antic Sanatori davant del 5 d'octubre de 2017.