Sagunt guarda un minut de silenci pel presumpte assassinat masclista ocorregut a Bilbao
Membres de la Corporació Municipal, del funcionariat, de col·lectius i la ciutadania han guardat un minut de silenci en senyal de repulsa i condemna
Silvia Pérez Cruz ofereix a Sagunt a Escena el seu concert ‘Vestida de nit, cançons per a viure’ amb la seua veu i un quintet de corda compost per Joan Antoni Pich al violoncel, Miguel Àngel Cordero al contrabaix, Elena Rey i Carlos Monfort als violins i Anna Aldomà a la viola. El concert començarà hui a les 22.30 h al Teatre Romà.
Després de tres anys tocant en directe, buscant sense prejudicis i amb alegria una sonoritat pròpia, Silvia Pérez Cruz decideix gravar i dur de gira este espectacle que es podrà veure a Sagunt, acompanyada i acompanyant a cinc còmplices de luxe sota el nom de la cançó que van escriure els seus pares fa més de trenta anys Vestida de nit.
Fusta antiga i música d’ara, valents com els mariners que descriu la seua mare en la cançó. Remant alhora des de la primera a l’última cançó. El concert és una mescla de cançons prestades i cançons pròpies, algunes formen part del repertori habitual de Silvia Pérez Cruz, però el color és diferent.
Silvia Pérez Cruz va nàixer a Palafrugell al 1983. Dels 4 als 18 anys estudià solfeig, piano i saxo alt a l'Escola Rita Ferrer de Palafrugell. Dels 12 als 16 anys estudià i va fer classes a l'escola d'art "Alartis" fundada per sa mare Glòria Cruz, murciana-empordanesa, historiadora de l'art i professora d'expressió artística. De tant en tant cantà a la taverna "La Bella Lola" de Calella acompanyada pel seu pare Càstor Pérez, gallec, investigador de l'havanera i guitarrista (la Glòria i en Càstor van formar un duet i van composar Vestida de nit i Temps perdut).
Entre els 12 i els 18 anys tocà el saxo en grups de funky, bossa nova i jazz i cantà amb la coral "Nit de juny". Als 18 anys es traslladà a Barcelona i rebé classes de caixó, harmonia i combo jazz al Taller de Músics. Paral·lelament rebé també classes particulars de saxo. Un any més tard es matriculà en l'especialitat de cant jazz dins l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on es llicencià l'any 2008.
En 2001 va fer els seus primers concerts a Barcelona amb el pianista Sergi Sirvent i el ballarí Damián Muñoz, entre els quals destaca l'espectacle "34 negro" presentat a l'Espai Lliure del Teatre Lliure de Barcelona.
Entre el 2001 i el 2011 cantà en més de deu grups de diferents estils: flamenc, jazz, pop, música tradicional catalana, folklore ibèric i folklore sud-americà. Ha format part dels grups Las Migas, Immigrasons, Llama, En la Imaginación, Coetus, etc.
L'any 2011 finalitzà esta intensa etapa d'aprenentatge sobretot com a intèrpret i centrà la seua energia en un projecte molt personal. Va fer un disc en homenatge al seu pare, anomenat 11 de novembre, estrenat l'abril del 2012 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. En este disc, a part de cantar, arranjar i coproduir, escrigué i composà. Per este treball rebé diversos premis i un Disc d'Or.
Col·labora en altres disciplines artístiques. Ha composat i cantat per a dansa (Damián Muñoz, Israel Galván...), teatre (Joan Ollé, Julio Manrique...). En cinema ha participat a la banda sonora de la pel·lícula Blancanieves, dirigida per Pablo Berger, guanyadora de deu premis Goya, entre els quals està el de millor cançó original. En 2015 treballà en Cerca de tu casa, com a actriu protagonista i compositora de la banda sonora.
Ha col·laborat amb Toti Soler, Javier Colina, Eliseo Parra, Lluís Llach, Gino Paoli i Joan Manuel Serrat, entre d'altres. També ha cantat amb l'Orquestra Nacional d'Espanya dirigida per Josep Pons. Ha treballat en diferents auditoris i teatres d'Europa, Tunísia, Algèria, Brasil, l’Argentina, Mèxic, Cuba, Veneçuela i els Estats Units.
L'abril del 2014 presentà un disc de versions pensat i creat conjuntament amb Raül Fernández Miró, anomenat Granada.
Membres de la Corporació Municipal, del funcionariat, de col·lectius i la ciutadania han guardat un minut de silenci en senyal de repulsa i condemna
El consistori reclama a la Generalitat la millora "imminent" del servici, que en la primera setmana de curs universitari ja ha presentat retards i saturació
La ciutadania podrà votar les propostes a través d'Internet fins al dilluns 30 de setembre