Tallers, cursos i tornejos esportius en el Nadal Jove

El Casal Jove s’omplirà d’estes i altres activitats gratuïtes per als joves durant el nadal
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt oferta el Nadal Jove. Es tracta, com en anys anteriors, d'un programa amb nombroses activitats per a joves, coincidint amb les dates nadalenques. La programació està prevista des del 27 de desembre fins al 4 de gener, en sessions tant de matí com de vesprada.
 
Dimarts 27 donarà començament el programa amb el Curs de Primers Auxilis a les 10 hores. En este curs s'abordaran continguts essencials sobre habilitats en primers auxilis, fins i tot nocions per a l'aprenentatge sobre l'ús d'un desfibril·lador. A la vesprada, a partir de les 17 hores tindrà lloc la batalla de galls The F’king Rap Rattle per als aficionats a este gènere musical.
 
Dimecres 28 serà el torn per a la formació amb el curs de Manipulador d'Aliments a les 10 hores. A les 17 hores, L'últim Horrocrux: Harry Potter. Un Horrocrux és un objecte poderós en el qual un mag o una bruixa ha ocultat un fragment de la seua ànima amb el propòsit d'aconseguir la immortalitat. Sobre esta temàtica de la famosa saga hi haurà concurs de disfresses, trivial, jocs, photocall, regals i moltes sorpreses.
 
Dijous 29 a les 11 del matí Memes al Minut, un taller de disseny de cartells, revistes i flyers on els més joves aprendran a manejar programes de disseny; i a la vesprada a partir de les 17 hores el Triatló de Nadal amb ping-pong, futbolí i jocs de taula.
 
A pocs dies d'acabar l'any, el divendres 30, s'ha organitzat un taller de fotografia de matí Hi ha vida més enllà dels selfies i una altra trucada als fidels al Triatló de Nadal amb les jornades de ping-pong, futbolí i jocs de taula.
 
Per a començar bé l'any, el dilluns 2 de gener a partir de les 9 del matí un torneig esportiu de bàsquet i handbol; i a la vesprada a les 17 hores una sessió dinàmica i divertida de Lluna Plena “Dance, jump and laugh day”, el programa d'oci alternatiu de la delegació de Joventut.
 
El dimarts 3 continuen les activitats per als amants de l'esport, en aquest cas amb un Torneig de Futbol per a establir la Fase de grups. Des de primera hora de la vesprada, un altre torneig, en este cas per als aficionats dels videojocs amb l'Any Nou Gamer que inclou el torneig classificatori de Hearthstone fins a les 9 de la nit.
 
Finalment, abans de la vinguda dels Reis Mags, el dimecres 4 tindrà lloc al matí la fase eliminatòria del Torneig de Futbol. I com a colofó final una llarga jornada de l'Any Nou Gamer on els joves disfrutaran d'un dia de videojocs amb Play, Wii, League of Legends, Pokémon, concursos i molta diversió.
 
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, afirma que enguany han previst “tres grans blocs, el formatiu amb els tallers, el d'oci amb alternatives lúdiques, i l'esportiu, amb diferents tornejos”. Des de la regidoria, sempre cerquen “un oci participatiu i sa que, a més, puga facilitar la conciliació en les famílies en tractar-se de dies festius. Cal destacar també que totes les activitats han sigut proposades i dissenyades pels i les corresponsals dels IES, que són els que millor coneixen què li interessa a la gent jove de la nostra ciutat”.
 
Els tallers i els cursos estan dirigits a alumnat de 15/16 a 18 anys, els nascuts entre 1999 i 2001 o 2002. Els tornejos esportius en aquest cas, les activitats van dirigides a alumnat de 12 a 18 anys, els nascuts entre 1999 i 2004.
 
Totes les activitats, a excepció de les esportives, es realitzaran en el Casal Jove. Els cursos i tallers són gratuïts i tenen les places limitades. Els tornejos esportius es realitzaran en les pistes exteriors del Poliesportiu José Veral de Port de Sagunt i també tenen les places limitades. Per a més informació o per a tramitar les inscripcions, a través de la web http://llunaplena.saguntjove.es/ o en el correu corresponsales.casasljove@gmail.com