Tardor d’aus, parotet i música a La Casa Penya

Acció Ecologista-Agró, junt amb l’Ajuntament de Sagunt, han organitzat quatre jornades per a descubrir La Casa Penya

Esta tardor Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt organitzen quatre jornades per a viure i descobrir La Casa Penya. La primera, el diumenge 8 d’octubre, amb una marató ornitològica. El dilluns 9 d’Octubre se celebrarà un concert i una jornada de portes obertes. Per al diumenge 5 de novembre hi ha un taller de parotets i, el diumenge 17 de desembre, un contacontes infantil. A més, estan el voluntariat sènior dels dilluns, les visites guiades dels diumenges i les visites per a centres educatius i grups d’adults entre setmana.

Després de l’èxit dels Capvespres a La Casa Penya, esta tardor el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara torna a obrir les portes els diumenges i ho fa amb un calendari d’activitats per a tots els públics, que permetrà continuar gaudint i descobrint els tresors naturals d’esta zona humida d’una manera diferent i especial.

Concretament, per a esta tardor s’han convocat quatre cites singulars, que giren al voltant de les aus, la música i els parotets. La primera serà el diumenge 8 d’octubre, organitzada amb l’Associació Grup Au d’Ornitologia i el suport de Caixa Popular, la I Marató ornitològica de la Marjal d’Almenara.

L’objectiu d’esta jornada de birding col·laboratiu, que començarà a les 8 hores en Els Estanys i finalitzarà a les 13 hores en La Casa Penya, és saber quantes espècies d’aus es poden albirar entre tots els participants i totes les participants en este aiguamoll Ramsar. Per maximitzar esforços, es farà per equips. Qui ja tinga un equip, pot inscriure’l mitjançant este formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8-fpUsxh3XMzntjz-BlqwjcZ0IK90AW1huJTO0iv2fzJfEQ/viewform. Si, en canvi, algú vol participar-hi, però no té grup, ha de completar un altre formulari i serà inclos en un dels equips de l’organització: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7Icz4tlIR9ZezZw9rMr17wlv2kLGgwiP62dx7HUX-KE6EDg/viewform.

Paral·lelament, el mateix diumenge, com a activitat infantil, se celebrarà a La Casa Penya també amb el Grup Au una jornada d’anellament en família per a conéixer les aus de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya. Esta cita començarà a les 11 hores i per a participar-hi cal emplenar este formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyMH6HmC03Y0PGo-TB1YDGCGDOI0m_mo5wuB1lFXDLX4q3KA/viewform.

L’endemà, dilluns, es tornaran a obrir les portes del centre per celebrar el 9 d’Octubre. Amb motiu d’esta festivitat, a partir de les 12 hores, hi haurà un concert amb la cantautora i guitarrista de jazz castellonenca Xiomara Abello. A més a més, des de les 10.30 hores, hi haurà jornada de portes obertes a La Casa Penya.

Més endavant, al novembre i desembre, tindran lloc les altres dos activitats especials de la tardor. D’una banda, el diumenge 5 de novembre, es realitzarà un Taller de parotets de marjal al centre d’educació ambiental amb la Societat Odonatològica de la Comunitat Valenciana-Parotets. Finalment, el diumenge 17 de desembre, es produirà la visita de La Ninya Cristal amb el seu contacontes infantil Peripècies d’un samaruc valent, una història que té com a protagonista al peixet més emblemàtic i amenaçat de les zones humides valencianes.

Per assistir al concert del 9 d’Octubre no cal reservar plaça, ja que l’entrada serà lliure i gratuïta fins a esgotar l’aforament del centre. En canvi, si es vol participar en el taller de parotets o en el contacontes sí és necessari apuntar-se a través dels enllaços corresponents.

Pel que fa a la resta de diumenges de la tardor, es recorda que es pot visitar La Casa Penya d’11 a 13 hores. Igual que en cursos anteriors, enguany també es manté l’oferta de visites gratuïtes per a centres educatius els dimecres i els dijous i els divendres per a grups d’adults. Així com el voluntariat sènior dels dilluns, amb el qual és possible col·laborar en les tasques de manteniment i conservació del centre i la Finca de Penya.