‘Teatre a l’Escola’ trasllada les representacions teatrals de les aules als auditoris de la ciutat

El CEIP Cronista Chabret i l'IES Clot del Moro organitzen, amb l'Ajuntament de Sagunt, este programa fet per i per a l'alumnat, que per primvera vegada eixirà de les aules per a representar-se en el Mario Monreal i la Casa de Cultura
Imagen 1Imagen 2
​El teatre escolar dóna el salt als auditoris professionals del municipi. El col·legi Cronista Chabret i l'IES Clot del Moro organitzen ‘Teatre a l’Escola’ una iniciativa que naix dels dos centres educatius i que per primera vegada es representarà fora de les aules, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt. El projecte de centre ‘Teatre a l’Escola’, com destaquen els organitzadors, es tracta d'un treball quasi professional fet per xiquets i xiquetes amb un valor altament pedagògic.
 
Durant quatre jornades matinals, els alumnes de 6é de primària del col·legi Cronista Chabret interpretaran una adaptació de l'obra Shailon i el Barret màgic, en el Centre Cultural Mario Monreal i en la Casa Municipal de Cultura, per a prop de 1.400 alumnes dels col·legis d'infantil i primària del municipi. A més, el 25 de maig a les 19.30 hores tindrà lloc una representació addicional en el Mario Monreal oberta a tot el públic que vulga gaudir d'esta obra interpretada pels alumnes del taller de dramatització del col·legi de Sagunt que dirigeix José María Ramírez i altres mestres del centre.
 
Per la seua banda, l'alumnat de l'optativa de teatre de l'IES Clot del Moro posarà en escena dues obres de teatre coordinades per la professora Pilar Ariño i altres professors dels departaments de música, plàstica, valencià i anglés. D'una banda, l'alumnat de 2on d'ESO interpretarà The three little pigs en dues sessions matinals per a prop de 800 alumnes d'infantil i dels primers cicles de primària i, d'altra banda, l'obra Escapa’t amb mi, monstre per a un total de 1.000 alumnes de l'últim cicle de primària i primer i segon de secundària, també en dues sessions matinals.
 
El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha destacat la importància d'esta iniciativa en el seu vessant pedagògic “i és per açò que l'Ajuntament de Sagunt fa tot el possible perquè aqueix treball es pose en escena perquè els alumnes puguen desenvolupar tot el seu potencial artístic i les seues competències intel·lectuals, emocionals i cognitives i ho compartisquen amb la resta de companys i companyes dels altres col·legis de Sagunt i del Port de Sagunt”. A més, ha afegit que amb les dues campanyes de teatre, ‘Anem al Teatre’ i ‘Teatre a l’Escola’¸ “prop de 4.500 xiquets i xiquetes dels col·legis i instituts del nostre poble passaran pels auditoris municipals a gaudir de les obres de teatre”. Tarazona posa de manifest, a més, que Sagunt s'està convertint “en una ciutat educadora ja que forma un alumnat crític des de xicotets fent-los partícipes de l'amor al teatre”.
 
 
El regidor d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, amb els organitzadors de la iniciativa.