Tornen les activitats lúdico-educatives de Nadal per a la infància

La inscripció, oberta des de hui, s'ha de formalitzar en línia, i es tancarà el dia 18 per al Campus de Nadal, el 20 per l’Esplai Nadal, i el 19 per al Diver Nadal

El Campus de Nadal, organitzat per la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports; l'Esplai Nadal, organitzat per la de Joventut i Infància; i el Diver Nadal, organitzat per Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, tornen este nadal a partir del 23 de desembre amb nombroses activitats lúdiques i fisico-recreatives per a l'entreteniment de xiquets i xiquetes del municipi.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports; Javier Timón; el regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro; i el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, han presentat hui els programes d'estes tres tradicionals activitats nadalenques.

El primer edil ha explicat que estes activitats responen a dos components: «Un és d'oci educatiu, a través d'activitats que pretenen la transmissió de valors. Som conscients que estes activitats que posem en marxa ens ajuden a crear els ciutadans i ciutadanes de demà, així que som els primers interessats en què el que es du a terme siga d'alta qualitat i que permeten continuar desenvolupant-se a tots els xiquets i xiquetes que participen en estos programes». L'alcalde ha afegit que l'altre component és la conciliació familiar: «Ací parlem de situacions molt diverses en les quals pares i mares han de continuar treballant a pesar que en els col·legis tinguen festa, i poden tindre un problema».

Des dels diferents departaments municipals indiquen que amb els programes es continua apostant pels espais d'oci educatiu i esportiu, d'una manera segura i saludable, a través de jocs, tallers i activitats culturals i esportives, on tractar d'aprendre i passar uns dies molt divertits. Així mateix, es facilita la conciliació familiar en estos dies en què no hi ha col·legi.

 

Campus de Nadal

El Campus de Nadal oferix 80 places, destinades a menors de 3 a 12 anys. El preu de la matrícula és de 80 euros. El termini d'inscripció, que haurà de formalitzar-se telemàticament a través de la pàgina web https://aytosagunto.apuntate.enlínia/pio/, està ja obert des d'este dilluns i es tancarà el diumenge 18.

Este campus comptarà amb ludoteca, jocs populars, activitats físico-recreatives, tallers de nadal i piscina, que es desenvoluparan en el Poliesportiu Municipal (internuclis), del 23 al 30 de desembre de 2022 i del 2 al 5 de gener de 2023. L'horari serà de 8 a 15 hores, per als qui tinguen servici de menjador, i de 8 a 13 hores per als qui no el tinguen.

Per a més informació, es pot contactar a través dels correus electrònics m.ripolles@aytosagunto.es i e.azpilicueta@aytosagunto.es. Des de l'organització, una vegada formalitzades les inscripcions, es remetrà a les famílies la informació sobre el material necessari per al desenvolupament de les activitats, per això es recorda la importància d'indicar en la inscripció un e-mail vàlid de la mare, el pare o tutor legal amb la finalitat de poder mantindre un contacte continu i poder advertir de possibles novetats o canvis.

«Vull animar els xiquets i les xiquetes de la nostra ciutat al fet que s'inscriguen en estes activitats perquè a més de passar-ho bé, tindran la possibilitat de conéixer noves amistats», ha indicat el regidor Javier Timón.

 

Esplai Nadal

El programa d'educació en el temps lliure Esplai Nadal, posat en marxa amb la finalitat de dotar de contingut el temps d'oci dels xiquets i les xiquetes durant les vacacions, està destinat a menors de qualsevol curs de segon cicle d'infantil fins al tercer cicle de primària.

Per a esta activitat, hi haurà dos opcions, l'A i la B, i en tots dos casos es desenvoluparà en horari de 9.00 a 14.00 hores, amb la possibilitat de deixar els xiquets i les xiquetes a partir de les 8 hores gràcies al programa Esplai Concilia. L'opció A serà per als dies 23, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2022, mentre que l'opció B serà el 2, 3 i 4 de gener de 2023. Les seus estaran situades en el CEIP Mediterrani del Port de Sagunt i en el CEIP Cronista Chabret de Sagunt.

Igual que en el cas del Campus de Nadal, la inscripció s'ha de formalitzar en línia a través de la plataforma https://aytosagunto.apuntate.enlínia/pio i el termini ja està obert fins al 20 de desembre. El preu de la matrícula és de 48 euros per a l'opció A i de 24 euros per a la B.

Per a obtindre més informació, es pot contactar amb el Casal Jove de Sagunt, telefonant al 96 265 58 80 o acudint en persona al carrer Josep Romeu, 8; i amb el Casal Jove del Port de Sagunt, al telèfon 96 268 34 39 o al carrer Vent de Marinada, s/n.

«Les activitats seran jocs, tallers i activitats culturals, dins d'un projecte educatiu que portem d'oci saludable, inclusiu, solidari i igualitari. Sobretot és un oci en què els xiquets i les xiquetes a més d'aprendre i formar-se en valors, es divertixen per damunt de tot», ha remarcat el regidor Guillermo Sampedro.

 

Diver Nadal

Per la seua banda, el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha explicat les característiques de l'oferta de tallers del programa que es du a terme des del departament: «Com en altres anys, realitzem estes activitats dirigides a persones amb diversitat funcional».

En total, Diver Nadal oferix 15 places, i es desenvoluparà els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre, i els dies 2, 3 i 4 de gener, en el CEIP Mediterrani del Port de Sagunt. L'horari serà de 9.30 a 13.30 durant els huit dies.

Les inscripcions estan disponibles també des de hui, fins al 19 de desembre en línia, a través de la plataforma https://aytosagunto.apuntate.enlínia/pio. Per a més informació, poden posar-se en contacte a través del següent correu electrònic: servicios.sociales@aytosagunto.es

«Tradicionalment la part familiar o la privada venia donant suport a estes responsabilitats, fins i tot abans i de manera injusta amb un major accent en el paper de la dona en les famílies. Tots estos programes formen part de la reversió i la revisió social que volem dur a terme d'eixa perspectiva de gènere, i per tant és important que posem este tipus d'eines a la disposició de les famílies per a evitar que ningú es puga veure minvat o que tinga qualsevol tipus de problemàtica en el seu desenvolupament professional a causa d'esta mena de responsabilitats familiars», ha conclòs l'alcalde.