“Tras la huella de Aníbal”, una pel·lícula documental rodada a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt ha col·laborat amb la productora CedeCOM en l'enregistrament de moltes de les seqüències del documental a Sagunt
Imagen 1Imagen 2

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, està col·laborant en el rodatge de: “Tras la huella de Aníbal”, un documental que es troba en plena fase de producció, i que s'està duent a terme en les nombroses localitzacions on Aníbal Barca va iniciar el seu avanç per la península, des del sud: Cástulo, Empúries, Cartagena, Baécula… passant per Saguntum, i fora d'ella: Tuoro (Llac Trasimero), i Cannas (Itàlia), Pas dels Alps, etc.

L'enregistrament d'aquest documental, tracta de connectar amb el Camí de Aníbal, constituït com un dels itineraris més importants de la “Ruta dels Fenicis” (impulsada pel Consell d'Europa), en el qual s'inclouen els enclavaments més rellevants del recorregut que el general Cartaginés realitze per la vella Europa durant la Segona guerra Púnica (segle III a. de C.), i on Sagunt va formar part fonamental del seu bèl·lic escenari dins de l'època ibera.

La regidora de Turisme María Giménez, ha declarat que "d'esta forma, es posarà en valor un patrimoni intangible dins de la història antiga de Sagunt, fent-se visible de forma gràfica, visual i diferent sota el format d'un documental, i on –una vegada finalitzat-, serà estrenat en la nostra ciutat".

El director de l'obra és Eterio Ortega, un realitzador amb un gran currículum com a documentalista, ha treballat amb Elías *Querejeta i les productores més importants de documentals.