Un miler d'espectadors assisteix al cicle de música sacra Sagunt in Excelsis de l'Ajuntament de Sagunt

L'onzena edició del festival de música sacra, que organitza la delegació municipal de Cultura en col·laboració amb la Majoralia de la Sang, cull èxit de públic i crítica
 

El cicle de música sacra “Sagunt in Excelsis”, organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la delegada de la qual és Maribel Sáez, amb la col·laboració de la Majoralia de la Sang, ha clausurat l'onzena edició amb l'audició del programa Victoria a doppio cor, concert a doble cor, protagonitzat pels grups L’Almodí cor de cambra i Musica Reservata. Un magnífic concert de clausura que va obtenir un extraordinari reconeixement per part dels assistents a l'Església del Salvador, que va culminar amb tots els espectadors en peus i una tancada ovació de diversos minuts. Al voltant d'un miler d'espectadors han gaudit dels diferents concerts oferits, en els quals s'ha cobert, com a mitjana, el 90% de l'aforament.

La portaveu de l'Equip de Govern, Davinia Bono, ha destacat que “Sagunt in Excelsis es consolida, any rere any, en el calendari de la Setmana Santa Saguntina, i es constitueix com un cicle que disposa de tots els ingredients per a erigir-se en una cita de referència obligada per als amants de la bona música”.

Després de la inauguració protagonitzada per l'Orquestra i Cor de la Societat Musical Lira Saguntina, en l'auditori Joaquín Rodrigo, el cicle va reprendre la seua marxa amb la interpretació de la Missa de Paròdia, una selecció dels millors compositors de polifonia renaixentista (capella de la Residència Ntra. Sra. del Carmen) protagonitzada pel grup Aurum Vocal Ensemble, que així mateix va collir una intensa ovació. La remodelada església del Bon Succés, va ser l'espai on es va celebrar el concert corresponent a una selecció d'obres d'Henry Purcell, Marc-Antoine Charpentier i G. Friedrich Haendel, que va tenir com a colofó peces de la seua celebérrima obra El Mesías.