65 originals han concursat enguany en els Premis Literaris «Ciutat de Sagunt»

Els jurats ja han fallat els premis i els noms dels guanyadors d'aquesta edició es coneixeran el 4 de novembre en un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal
 Foto d'arxiu
 
Els premis literaris «Ciutat de Sagunt», organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià, el regidor del qual és Josep Manuel Tarazona, arriben enguany a la seua XIX edició. De les 65 obres rebudes de tota l'àrea lingüística, optaven al XIII Certamen de Teatre «Pepe Alba» un total de 14 obres; per al XVIII Certamen de Narrativa s'han presentat 17 originals, i en el XIX Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia competien 34 obres, el més veterà i el que va iniciar la convocatòria amb la creació del Gabinet en 1997. 
 
El jurat de poesia ha sigut format pels poetes Begonya Mesquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels escriptors Manel Joan Arinyó, Raquel Ricart i Nel·el Navarro. Al seu torn, el de teatre estava compost pels professionals de l'escena Lola López, Antoni Ruiz i Mariola Ponce. Les diverses reunions dels jurats van tenir lloc el passat 14 d'octubre en les dependències de l'Ajuntament de Sagunt, de les quals van eixir els tres guanyadors d'enguany en cada gènere.
 
El premi de narrativa serà recompensat amb 4.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 2.000 euros cadascun i es publicaran les obres seleccionades en Onada Edicions. Els noms de les persones guanyadores d'aquesta edició es coneixeran la vesprada del 4 de novembre en el transcurs d'un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal, a les 19.30 h.