Abelleira: “L'Ajuntament de Sagunt està al corrent amb els pagaments a la fundació que gestiona el Forn Alt”

El delegat de Patrimoni Cultural ha volgut deixar clar que l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria segueixen negociant per a solucionar la situació financera de la fundació
Imagen 1
 
Després del tancament del centre d'interpretació del Forn Alt per la impossibilitat de fer front al deute del segur i, per tant, la suspensió temporal de visites al monument, el regidor de Patrimoni Cultural, Pablo Abelleira, ha volgut aclarir que “la Fundació Comunitat Valenciana del Patrimoni Industrial del Port de Sagunt, encarregada de gestionar le Forn Alt, és un òrgan independent. L'Ajuntament de Sagunt, com un dels patrons de la fundació, ha fet sempre front dels pagaments als quals està obligat. L'últim pagament efectuat per l'ajuntament, no obstant açò, no ha pogut ser rebut per la fundació perquè aquesta no està al corrent de les seues obligacions fiscals”.
 
Pablo Abelleira ha afegit que “l'Ajuntament de Sagunt segueix negociant amb la Conselleria una eixida viable a la situació en la qual es troba actualment la fundació; però és la Conselleria, principalment, com a promotora d'aquesta fundació, qui ha de resoldre el problema”.
 
La Fundació Comunitat Valenciana del Patrimoni Industrial del Port de Sagunt es va constituir per a gestionar l'arxiu dels Alts Forns del Mediterrani, el Forn Alt i el Museu Industrial. Inicialment, la fundació comptava amb fons procedents de l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i d'entitats privades. Des de 2012, la majoria d'entitats privades van deixar d'aportar diners i, a més, la subvenció rebuda per la Conselleria es va reduir considerablement, la qual cosa explica, en gran mesura, els problemes financers que presenta.