ADETURSA i l'Ajuntament de Sagunt organitzen la primera fira gastronòmica Sagunt-Millau

La fira tindrà lloc a Millau (França) el 3 i 4 de març on es podran degustar productes típics de la nostra ciutat
 
 
L'Associació per al Desenvolupament Turístic de Sagunt (ADETURSA) en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt prepara la primera fira gastronòmica de Sagunt-Millau. Esta iniciativa està oberta a totes les associacions de hotelers i restauradors per a fomentar la participació i la promoció el sector. La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha agraït “als professionals de la hostaleria i a la gent que ha participat en aquesta iniciativa, perquè els principis no són fàcils, i si les coses ixen bé les persones tendim a voler participar més. Els pioners són els components de l'associació ADETURSA i per açò vull donar-li especialment les gràcies”.
 
L'objectiu de la fira és promoure el producte típic local en la ciutat de Millau i al mateix temps promocionar la ciutat de Sagunt, no solament entre ciutadans o turistes de Millau, sino també entre els habitants de les poblacions dels voltants de la ciutat. Des de ADETURSA afirmen “a més de crear vincles educatius i festius, el turisme ha de desenvolupar-se. Esta és una bona forma de crear un flux de possibles clients, no solament de ciutat a ciutat, sinó d'àrea a àrea; que la gent de Millau puga conéixer València i viceversa, i que Sagunt puga ser reconeguda per tots”.
 
La fira tindrà lloc el 3 i 4 de març a Millau. El divendres 3 està previst una fira de la tapa, en la qual cada restaurant oferirà la seua tapa pròpia, i tallers de cuina i el dissabte 4 es farà una recepció institucional i a la vesprada un menú espanyol en un restaurant de la ciutat de Millau. Tot açò estarà musicalment ambientat amb dos músics de Les Valls, amb la música tradicional de la comarca, el tabal, la dolçaina, la guitarra, etc.
 
A pesar que no hi ha definida una data, també està programada una visita de professionals de l'hoteleria de Millau a Sagunt per a elaborar tapes de productes típics d'allí, a més de tallers i una recepció institucional, és a dir, tot el que es va a fer a Millau que es puga fer a Sagunt.
 
La idea del projecte és poder dur a terme estes fires en l'altra ciutat agermanada amb Sagunt, Cecina (Itàlia) i amb les ciutats amb les quals tenim protocol d'amistat com Aranjuez i Ojos Negros en les quals s'intentarà fer alguna cosa similar. Des d'ADETURSA defensen que “tant Millau com Sagunt tenim una riquesa gastronòmica important, tant en el que produïm com en l'hostaleria que tenim propera a les nostres ciutats”. La finalitat d'esta proposta gastronòmica és promoure els aliments de la nostra comarca.
 
 
 
 
 
 
Els restaurants i els professionals de l'hoteleria que acudiran a la fira són:
 
DEL PORT DE SAGUNT:
 
- La Quintería (les tapes que presenten són: Bunyols de gambeta amb salsa de Piquillos; Cucurutxo de gambetes cruixents; paella valenciana i arròs de polp i algues fregides).
 
DE SAGUNT :
 
- Taverna de la Serp (les tapes són: « Pericana »: peix sec, nyora, tomaca seca i oli d'oliva; « Titaina »: conserva de tonyina, pebrot, tomaca i pinyons; «Moretum» : recepta de cuina de l'època romana consistent en una pasta de formatge amb all, condimentada amb herbes).
 
- Espai Gaeta (Amanida de taronja i bacallà, olives negres i oli d'oliva; «Esgarraet Sefardí»: bacallà esmollat, pebrot roig, groc i verd, amb all i oli d'oliva; i Pastís de carlota i coco).
 
- Le Fou (Gaspatxo d'hivern; punxe moruno; i mousse de torró).
 
Participen també Tarongino, cervesa artesana Murbitter i Las bodegas Ferri amb vins artesans.