AFIC de l'Ajuntament de Sagunt està entre les deu millors agències de foment del comerç de la Comunitat Valenciana

L'Agència per al Foment de la Innovació Comercial ha rebut un dels deu reconeixements que la consellería d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació concedeix a les agències situades en els primers llocs de la classificació segons la seua activitat

 
L'Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) de l'Ajuntament de Sagunt ha rebut un dels deu reconeixements que la consellería d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació concedeix a les agències que se situen en els primers llocs de la classificació segons la seua activitat en l'exercici de l'any anterior. Concretament, la delegada de Comerç de l'Ajuntament de Sagunt, Concha Peláez, va arreplegar ahir el premi de mans del conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch. 
 
La delegada de Comerç, Concha Peláez, ha destacat: “Agraïm a la consellería aquest reconeixement que significa que es valora la gestió i el treball que duem a terme des de les dues oficines AFIC. Un treball conjunt de totes les persones que formen part de les mateixes, un treball que es realitza amb la il·lusió de millorar l'activitat comercial del nostre municipi, oferint assessorament i atenció personalitzada als comerciants locals o als quals volen ser-ho”. 
 
Peláez també ha assenyalat: “El nostre objectiu al llarg d'aquests anys ha sigut incrementar i millorar les actuacions i l'assessorament als comerciants de la ciutat, així com el suport que els brindem a través de les subvencions a les diferents associacions de comerciants o, directament, als propis comerciants amb les ajudes al comerç dels Planes d'Ocupació”. 
 
Concretament, AFIC de l'Ajuntament de Sagunt ha rebut el quart esment dels reconeixements que atorga la consellería. En el cas del nostre municipi compta amb dues oficines. A Sagunt, se situa en la primera planta de l'edifici municipal situat en la C/ Camí Reial nº 75 i, en Port de Sagunt, l'oficina està en la plaça Ramón de la Sota s/n. En ambdues oficines es presta assessorament especialitzat, així com suport als comerciants i emprenedors del municipi. S'han registrat un total de 2.128 atencions prestades en les dues oficines des de principis de l'any 2014. En les atencions s'han tractat els següents temes: tràmits administratius per a la iniciació d'un negoci, ajudes i subvencions, diumenges i festius hàbils per a la pràctica comercial, etc.
 
La xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), coordinada des de la Direcció general de Comerç i Consum, és l'instrument mitjançant el qual, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments de la Comunitat Valenciana impulsen conjuntament el procés de modernització i ordenació del comerç local en la nostra comunitat. Aquesta xarxa compta amb més de cent agències situades en ajuntaments, mancomunitats i consorcis de la nostra comunitat i es perfila com el nexe d'unió permanent entre els comerciants, les seues organitzacions representatives i l'administració.