Ajuntament i Onda Cero impulsen la capitalitat de la romanització i la declaració de Patrimoni de la Humanitat per a Sagunt

Hui ha tingut lloc un programa de ràdio en directe, organitzat amb el patrocini de Saggas, en el Museu de la Via del Pòrtic per a difondre aquests projectes


L'Ajuntament de Sagunt i Onda Cero Sagunt, amb el patrocini de Saggas, han organitzat hui un programa de ràdio en directe per a impulsar que la ciutat puga convertir-se en Capital Valenciana de la Romanització i impulsar el procés de candidatura davant la Unesco per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat. L'emissió ha tingut lloc en l'emblemàtic espai del museu de la Via del Pòrtic i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona. També han sigut convidats els membres de col·lectius i associacions locals de patrimoni, així com els representants dels partits polítics del municipi. 
 
En aquest sentit, l'alcalde ha destacat: “Amb el programa de ràdio que hui se celebra en la Via del Pòrtic, dedicat justament al projecte de Patrimoni de la Humanitat, continuem amb el nostre treball insistent i intens amb este gran objectiu. Esta labor tindrà també una continuació la propera setmana, a partir del dia dos, amb una sèrie de conferències en les quals analitzarem quin és el procés pel qual es pot obtenir el certificat de Patrimoni de la Humanitat i, evidentment, per anar dotant de contingut i arguments la nostra proposta. Com ja hem explicat, és un procés llarg, per la qual cosa és molt important tenir-ho ben planificat i comptar amb la millor companyia possible. Precisament, eixa és una de les qüestions que també estem mimant amb especialistes i personalitats rellevants, així com amb la complicitat de tota la societat: empresaris, associacions, veïns i sindicats. Tots ells van a compartir este projecte”. 
 
A més, Fernández ha assenyalat: “Per tot açò, la finalitat del programa de ràdio és analitzar qüestions relatives al patrimoni perquè, entre tots, anem convencent-nos que val la pena lluitar perquè reconeguen que som Patrimoni de la Humanitat, perquè nosaltres ja sabem que ho som. Només falta que tinguem un certificat que després té una projecció per a la promoció turística. Allà on hi ha Patrimoni de la Humanitat hi ha una atracció, a banda que existeixen unes inversions prioritàries de l'Estat en totes aquelles ciutats que tenen la qualificació”. 
 
El cicle de conferències es tracta d'una iniciativa en la qual participaran destacades personalitats del món de la literatura, l'arqueologia, la cultura i la universitat, a més de col·lectius locals relacionats amb el patrimoni, amb la finalitat d'iniciar el procés perquè Sagunt presente una candidatura davant la Unesco per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat.