Al voltant de 50 joves promeses dels escacs valencians es van entrenar en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

La jornada s'integra en el programa de tecnificació i pre-tecnificació de la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana

Prop de mig centenar de joves d'entre 8 i 20 anys amants dels escacs es van reunir diumenge passat ,8 de noviembre, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt per a participar en una jornada escacs organitzada per l'Ajuntament de Sagunt, el Club d’Escacs Camp de Morvedre i la Federación de Ajedrez de la Comunidad Valenciana (FACV).
 
La jornada forma part del programa de tecnificació i pre-tecnificació de la federació i el seu objectiu és fomentar el progrés de les més destacades promeses dels escacs valencians, entre els quals es troben quatre joves representants del club saguntino: Jose Hernández, Alberto Bono, Asier Cortés i Gonzalo García, que no es van perdre la cita.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La benvinguda va ser a càrrec del president de la FACV, Francisco Cuevas, i de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, Remei Torrent, que va destacar el seu desig “d’animar als joves jugadors a seguir progressant”, i va voler “agrair i lloar la labor dels pares i mares en la formació dels esportistes”. També es va fer lliurament a tots els participants de la revista d'escacs “Peón de Rey”.
 
 
Mentre els joves realitzaven els entrenaments a càrrec del Gran Mestre Julen Arizmendi, director del programa de tecnificació, els Mestres Internacionals Maurici Vassalla, Daniel García, Renier Castellanos i Rufino Carmena, i el psicòleg esportiu Carlos Martínez, els acompanyants dels esportistes, a més de reunir-se amb el president de la FACV i el seu director de tecnificació per a avaluar el curs 2015, també van tenir temps per a realitzar una visita guiada per Sagunt, organitzada per l'Ajuntament. Van visitar les restes arqueològiques de la “Via del Pòrtic” i la “Casa dels Berenguers”, entre altres destacats monuments de la ciutat.
 
Amb aquesta jornada, per segon any consecutiu es posa fi a Sagunt al curs de la FACV, que es reprendrà al gener de 2016.