Al voltant de 600 alumnes d'instituts del municipi participaran en el programa Practica Salut

Es tracta d'una campanya, creada pel Consorci Xarxa Joves.net al qual pertany la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, perquè els adolescents reflexionen sobre la repercussió dels seus hàbits diaris en la salut
Imagen 1
Al voltant de sis-cents alumnes de secundària dels instituts públics de la localitat participaran en el programa Practica Salut, creat pel Consorci Xarxa Joves.net al qual pertany la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt. Les activitats formatives tindran lloc entre el 9 de novembre i el 9 de desembre i seran impartides per dues mediadores a l'alumnat de primer a quart d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels IES María Moliner, Jorge Juan i Camp de Morvedre. 
 
Es tracta d'una activitat que combina exposició, joc de rol i intervenció educativa sobre la influència que alguns hàbits d'oci poden tenir sobre la salut dels adolescents. Concretament, s'especificaran mites i situacions quotidianes, així com els seus riscos i conseqüències, com per exemple: anar amb moto, desdejunar, eixir de festa amb amics/gues, practicar esport, tenir relacions sexuals, manejar videoconsoles, ordinadors o mòbils, endinsar-se en xarxes socials o expressar els seus sentiments.
 
Els instituts interessats triaran les temàtiques que volen treballar, com és el cas de: la sexualitat segura i amb respecte, l'ús de les noves tecnologies i xarxes socials, alimentació sana, vida activa, oci i temps lliure, seguretat vial i salut emocional.
 
Cal destacar que aquest és el quart curs escolar en el qual es desenvolupa el programa Practica Salut en els instituts locals. El tema més demandat enguany, igual que en ocasions anteriors, ha estat el de noves tecnologies i xarxes socials. D'aquesta forma, la meitat dels grups que realitzaran les dinàmiques tractaran aquesta temàtica i incidiran en els riscos de les xarxes socials i l'addicció a pantalles. 
 
Per a més informació, es pot consultar el blog https://practicasalut.wordpress.com/, així com la pàgina de Practica Salut en xarxes socials (Facebook i Twitter). També es pot cridar al departament de Joventut del consistori.