Alternatura presenta el seu programa d’activitats primavera-estiu

Entre las novetats per a esta temporada destaca la travessia pel Marroc


El programa d'oci a l'aire lliure Alternatura, organitzat per la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, ha presentat en el Centre Cívic el seu programa d'activitats per a la nova temporada primavera-estiu. Les eixides es realitzaran entre el 29 d'abril i el 9 de juliol de 2017.

El regidor d'Esports, Miguel Chover, ha expressat que “Alternatura és un programa dirigit a totes les edats, molt complet, ja que combina esport, salut, diversió, felicitat, coneixement de la naturalesa i respecte i convivència amb ella, una cosa que és fonamental”. A més, ha assegurat que “des de la regidoria d'Esports teniu el suport absolut cap a este programa, que ja fa nou anys i, per la nostra banda, donat el gran acolliment que té, seguirà molts més”.

La primera de les activitats serà una eixida a peu per la Serra d’Espadà el 29 d'abril, classificada com a nivell fàcil. El 7 de maig es realitzarà una travessia en caiac pel Cap de Sant Antoni, on els participants podran observar la colònia més important de corba marina emplomallada de la zona i visitar les diferents coves que hi ha en el recorregut, a més de l'emblemàtica Cova Tallada.

El 21 de maig està programada una ruta de senderisme aquàtic pel riu Fraile i el parc aquàtic natural del Massís del Caroig. Del 9 a l'11 de juny es realitzarà una excursió als Pirineus, on els participants podran gaudir de jornades de senderisme d'iniciació, rafting d'iniciació i la visita a una fàbrica de formatges amb degustació a Sort.

El 17 de juny es farà una visita a les Illes Columbretes, que inclourà una travessia amb vaixell, una visita guiada al parc i una sessió opcional de snorkel. Finalment, del 26 de juny al 9 de juliol està prevista una travessia de 6 dies, encara per determinar, pel Marroc i el Rif.

Un any més, l'IX Concurs de Fotografia Fotonatur@ premiarà amb material de muntanyisme als seus tres finalistes. Els interessats hauran d’enviar una fotografia de qualsevol de les eixides programades per Alternatura al correu t.ferri@aytosagunto.es fins al 31 de juliol.