Alternatura programa 9 eixides per a la pròxima temporada tardor-hivern

Sis premis i un accésit van ser atorgats als autors de les millors fotografies de la passada edició del concurs Fotonatura
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, amb el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, l'alcalde de Petrés, Pere Peiró i els premiats del concurs Fotonatura

 

El programa d'oci a l'aire lliure Alternatura, organitzat per la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, va presentar la seua programació d'activitats per a la nova temporada tardor-hivern ahir, 15 de novembre, al Centre Cultural Mario Monreal. Les eixides es realitzaran entre el 31 d'octubre de 2015 i el 16 de març de 2016.

En el programa trobem activitats que van des del senderisme fins a sessions de barranquisme o un cap de setmana fotogràfic. Totes les activitats es realitzaran en diferents llocs al llarg de la geografia de la Comunitat Valenciana excepte aquesta última, que tindrà lloc en la comarca pre-pirinenca La Garrotxa, situada en la província de Girona.

La temporada comença el dia 31 d'octubre amb una excursió als tallats de Lludient, en la serra de Espadá. Altres rutes de senderisme es realitzaran a la Cova Alta (Vall d’Albaida), Penyagolosa, Serra Gelada i Serra de Javalambre. En aquest últim lloc està previst que l'excursió siga amb raquetes de neu, a causa de la climatologia.

Per a apuntar-se a les activitats cal reservar plaça online en la web de l'Ajuntament: http://www.aytosagunto.es/es-es/ayuntamiento/servicios/deportes/paginas/alternatura.aspx. El termini d'inscripció s'obri el dijous de la setmana anterior a cada eixida. Per a reservar plaça en les eixides de més d'un dia, com és el cas de la de La Garrotxa, cal enviar un mail a partir del 20 d'octubre.

A la presentació del programa van assistir l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, i l'alcalde de Petrés, Pere Peiró. També hi va assistir Juan Goñi, autor del llibre “Los bosques que llevo dentro”, la presentació del qual es va realizar al mateix acte.
 
 1º premio División de Honor, de Ángel Villalba                                                          1º premio Liga Amateur, de Esteban Mérida 
 
 
 
Sis premiats i la concessió d'un accésit en la sisena edició de Fotonatura

Els premis de la sisena edició d'aquest concurs van ser lliurats després de la presentació del programa. S'havien presentat 147 fotografies de 45 autors diferents, totes elles realitzades en les eixides de la temporada 2014-2015, com exigeix la normativa.

Els premis, enguany, es van concedir atenent a dues categories diferents, establides atenent a un llenguatge esportiu: la divisió d'honor i la lliga amateur. En la divisió d'honor, Ángel Villalba es va fer amb en el primer premi de la categoria amb la seua imatge del Carnestoltes de Bielsa, titulada Contemplant el paisatge. El segon premi se li va atorgar a Pedro Díaz Bell i la seua fotografia Sin Título, que la va realitzar en la Travessia de la Vall de Benasque. Finalment, el tercer premi va ser para Juan Figueres, per la seua fotografia Bielsa 321, realitzada també en el Carnestoltes de Bielsa.

Pel que fa a la lliga amateur, el primer premi va ser per a la fotografia d'Esteban Mèrida, Cresteando, presa a La Serella. Hielo, de José Luis Sancho, va rebre el segon premi; i Pilar Rodríguez Rajadell va aconseguir el tercer premi amb Columbretes 1, realitzada durant l'excursió a les Illes Columbretes. També es va concedir un accésit a l'autora Yolanda Sánchez Moreno per la seua fotografia capturada en la Serra de Gúdar i titulada Desfile de raquetas.

Per a participar en la VII edició del concurs Fotonatura, organitzat per la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, tan sols cal realitzar almenys una de les activitats de la temporada 2015-2016, fer una fotografia i enviar-la a t.ferri@aytosagunto.es. El termini finalitza el 31 de juliol de 2016.