Amics del Cavall i Diabòlica Morvedre organitzen dues programacions d'actes commemoratius de Sant Antoni

La delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt col·labora en la programació

 
L'Associació Cultural Amics del Cavall i la Diabòlica de Morvedre han organitzat dues programacions d'actes commemoratius de la festivitat de Sant Antoni en col·laboració amb la delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt i altres associacions. 
 
Les programacions s'han presentat hui en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Festes, María Giménez; el president de l'A. C. Amics del Cavall, Vicente Civera; Asun Moll, membre d'aquesta mateixa associació; i Cristina Rodríguez, de la Diabòlica Morvedre; i el grup de tabalet i dolçaina Grup Garramatxa. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Des de l'Ajuntament de Sagunt reiterem el suport i el compromís amb estes festes i tradicions. Hi ha poques coses més valencianes que el foc. Durant tot l'any ho celebrem tot amb foc: a l'hivern, Sant Antoni; a la primavera, Sant Josep; i a l'estiu Sant Joan. A més, crec que Sant Antoni és una de les festes més vertebradores del territori, perquè se celebra en tots els llocs. Tots hem participat en estes festes de xiquets i ara hi ha grups que les commemoren i organitzen esta programació d'actes tan participativa que cada vegada té més força, aglutina a més gent i és molt representativa de la societat valenciana. És una prova més que l'esforç conjunt dóna molt bons resultats”. 
 
La delegada de Festes, María Giménez, ha destacat: “L'encant d'estes festes ve donat per la pluralitat i la varietat de la programació ja que combina folklore, correfocs, música i altres tradicions en un ambient participatiu que convida a tot el municipi a sumar-se a aquests actes”. 
 
El dimecres, 13 de gener, a les 15 hores, hi haurà un auca i un taller sobre Sant Antoni en els instituts de la localitat. A partir de les 19.30 hores s'engalanarà la plaça Major i s'anunciarà la festa amb una rondalla. 
 
El dijous, 14 de gener, a les 18 hores, se servirà xocolata i rotllos de Sant Antoni, en la plaça Major amb l'acompanyament de música valenciana. El divendres, 15 de gener, a les 17 hores, es traslladarà el pi des del Trinquet a la plaça Major, arrossegat per cavalls i acompanyat pel grup de percussió La Llavor d'Almenara. A les 18 hores, s'alçarà el pi i es muntarà la foguera. A les 21.30 hores, hi haurà una actuació musical. Cal destacar que, igual que el passat any, la foguera serà visitable. 
 
El dissabte, 16 de gener, es traslladarà la imatge del sant a la plaça Major amb la col·laboració de l'A. C. Sant Antoni. De 10 a 14 hores es realitzarà una ronda a Sant Antoni i es col·locaran inflables per als més xicotets. A més, les associacions en defensa dels animals El refugi de Tula i SOS Sagunt estaran presents per a difondre l'activitat que realitzen i també participaran en la benedicció del diumenge. També hi haurà una concentració i un menjar per als membres de la Muixaranga, les colles de correfocs, la Diabòlica Morvedre i l'A. C. Amics del Cavall. 
 
A les 18 hores del dissabte 16 hi haurà tallers infantils i una actuació del Grup de Danses de Morvedre. A les 19 hores serà la concentració dels dimonis de les colles de correfocs i a les 20 hores començarà el mateix, organitzat per la Diabòlica de Morvedre en el seu X aniversari. Concretament, participaran deu agrupacions de correfocs procedents de diferents punts com Barcelona, Girona, Almenara o Alboraia. El correfoc discorrerà per Camí Reial i per la zona del casc antic. A les 21.30 hores hi haurà un concert en la plaça Major dels grups Assekes, La Fulla Kaduka, 15 Watios i Sergi Nagant. En finalitzar es cremarà la foguera amb el volteig de les campanes que durà a terme l'associació Campaners de Morvedre i hi haurà un sopar de germanor i un concert de música organitzat per Diabòlica de Morvedre.
 
El diumenge, 17 de gener, a les 10.30 hores, hi haurà una concentració de cavalls i un esmorzar popular. A les 12.30 hi haurà una cercavila de cavalls que discorrerà des del recinte firal pel Puente Bru i Vidal, el carrer Diana, la Glorieta, l'avinguda Doctor Palos, la plaça del Districte i el carrer Terol fins a la Glorieta enfront del Mercat Municipal. Allí participaran en la benedicció dels animals.