ANEM es posa en marxa per a unir els municipis i vertebrar el territori valencià

La FVMP presenta esta nova aplicació mòbil gratuïta que pretén difondre les activitats municipals dins i fora de cada municipi

 
El Museu de Belles Arts de València ha acollit la presentació d’ANEM (Agenda de Novetats i Esdeveniments Municipals), la nova ferramenta que la Federació de Municipis i Províncies ha posat al servei dels municipis i la ciutadania. El nou servei de la FVMP per als municipis de tota la Comunitat Valenciana es tracta d’una aplicació gratuïta per a mòbils l’objectiu del qual és ajudar a difondre de manera eficaç els esdeveniments dels municipis.
 
La vicesecretària de la FVMP i alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, qui ha presentat l’aplicació junt al vicepresident i alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat la importància d’este tipus de serveis ja que suposen “un servei molt important per als ajuntaments”. Ha assegurat, a més, que des de la FVMP l’objectiu prioritari és servir d’utilitat als nostres municipis per a prestar un millor servei a la ciutadania”. Per la seua part, Quico Fernández ha destacat “la democratització que suposa ANEM, ja que és un servei que iguala a tots els ajuntaments valencians i a tota la ciutadania, independentment d’on siga cada persona”.
 
Per part de la Generalitat Valenciana ha participat Albert Girona, secretari de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i Rubén Trenzano, director general de política lingüística i multilingüísme. Trenzano ha destacat “la importància d’aquest tipus de polítiques centrades en el municipalisme per apostar en la promoció i difusió del valencià”. Girona ha destacat, también, que este tipus d’eines “ajuda a vertebrar tot el nostre territori i a difondre els esdeveniments culturals del nostre país, ja que suposa l’agenda més completa d’esdeveniments culturals, socials i esportius que hi ha ara mateix”.
 
Este servei global i municipalista que posa en marxa la FVMP s’emmarca dins de la importància de difondre les activitats municipals, ja que esta és una de les majors preocupacions dels càrrecs públics locals. Hui en dia la ciutadania ha aprés a disposar de la informació de manera immediata i clara, que amb un colp de vista es tinga la capacitat de decidir si interessa o no, la informació eficient al telèfon en un clic. ANEM serà una ferramenta eficaç on es farà arribar a tots els veïns i veïnes del territori valencià els esdeveniments que s’hi organitzen.
 
Però a més a més, multiplicarà exponencialment la difusió de cadascun dels actes. Es podrà arribar a la ciutadania dels pobles dels voltants, als de la comarca i als de tot el territori valencià. Serà la primera ferramenta informàtica que posa a l’abast de la ciutadania tot el mapa cultural i d’esdeveniments municipals de tot el territori valencià. Una ferramenta completa que comptarà amb diferents filtres per tal que la búsqueda d’informació s’ajuste al que necessitem: comarca, localitat, data, hora, lloc, tipus d’espectacle, públic objectiu, agenda, alertes i venda d’entrada. Esta aplicació pot ser compatible amb altres més locals, ja que té una visió global de tot el territori municipal valencià i ajudarà a difondre els actes de cada municipi també entre veïnes i veïns d’altres localitats. La aplicació es pot descarregar de manera gratuïta a les tendes de les plataformes d’Android i d’Apple.