Aquest dissabte es lliuren els premis del concurs de dibuixos i maquetes d'Educació Vial de Sagunt

La delegació de Mobilitat Urbana organitza aquest concurs entre els escolars a fi de desenvolupar hàbits de conducta adequats en tots els camps de l'educació vial
Imagen 1Imagen 2
El delegat de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Sagunt, José Luis Martí, lliurarà demà els premis als 16 millors treballs presentats al Concurs de dibuixos i maquetes d'Educació Vial del curs 2014/15. S'han presentat més de 600 dibuixos de 14 dels 18 col·legis de la nostra ciutat (col·legis als quals el departament d'Educació Vial imparteix classes al llarg del curs).

El regidor delegat de Mobilitat Urbana en funcions, José Luis Martí, ha explicat que: “La nombrosa participació diu molt de la gran conscienciació que els col·legis tenen any rere any amb alguna cosa tan important com és l'educació vial perquè els més xicotets coneguen el que implica tant conduir un vehicle com les obligacions que han de complir tots els vianants”. Martí ha afegit que “Des del departament de Mobilitat Urbana ens agradaria reconèixer el treball que des de fa més de 20 anys realitza Vicente Baeza, policia del departament, com a professor de seguretat vial, per les seues classes teòriques i pràctiques en un parc que és únic a la Comunitat Valenciana.” Martí ha volgut agrair també “la participació i animar ja als xiquets i xiquetes perquè l'any que ve, la participació siga, almenys, tan enriquidora com la d'enguany”.

L'Educació Vial constitueix en l'actualitat, un dels objectius educatius prioritaris de les Administracions Locals. L'Ajuntament de Sagunt col·labora en aquestes tasques amb un programa anual que engega en els centres escolars de Primària i Secundària.

El programa aproximadament arriba a 6.000 alumnes i alumnes i persegueix crear actituds positives cap a l'Educació Vial, desenvolupant hàbits de conducta adequats en tots els camps vials, ja siga com a vianant, conductor i/o passatger d'un vehicle. Amb aquestes classes es pretén que els xiquets i xiquetes aprenguen, no solament els senyals de tràfic, les seues formes i colors, així com el seu significat, sinó que assimilen també les normes establides com a conductor amb bicicleta, com a vianant i com a viatger del transport escolar i particular. Igualment, l'objectiu marcat ha sigut sensibilitzar a l'alumnat de la importància que té un bon comportament en la via pública com en tots els aspectes de la vida en societat: bona educació, comportament cívic, respecte per la naturalesa, etc.