Arxiu i Biblioteques programa la presentació del lliure “Voces desde el más allá de la historia”

La presentació tindrà lloc el pròxim dia 30, a partir de les 20 hores en la Biblioteca Cronista Chabret
Imagen 1
La delegació d'Arxiu i Biblioteques programa la presentació del lliure “Voces desde el más allá de la historia”. La presentació serà a càrrec de l'autora del llibre Mª Nieves Michavila, la regidora d'Arxiu i Biblioteques, Mónica Caparrós, i l'escriptor Paco Arenas, i tindrà lloc el pròxim dia 30 de setembre, a partir de les 20 hores en la biblioteca Cronista Chabret.

El llibre explica que partint de la tradició oral rebuda del seu rebesavi, el presumpte pare d'Alfonso XII, Federico Puig Romero, va ser assassinat en la caserna de Sant Gil en 1866, l'autora realitza una rigorosa recerca que li permet descobrir un passat ocult i tenebrós de la família de Federico al costat de Fernando VII, pare d'Isabel II, la qual suposadament compartia germans amb Federico. El seu assassinat va ser silenciat i les seues autèntiques circumstàncies van ser encobertes per l'Estat. Ja sense els borbons a Espanya des de 1868, la rememoració d'aquest assassinat i els de altres oficials d'artilleria en 1872 produeix un conflicte que té com a conseqüència final el sorgiment de la primera república a Espanya al febrer de 1873. Reinstaurada la monarquia en 1875 amb Alfonso XII, es reprèn la pista a seguir sobre el vincle secret amb els seus presumptes germans, Federico i Enrique Puig Romaguera, fills de Federico Puig Romero.

María Nieves Michavila Gómez va nàixer a Sagunt (València) en 1964. Llicenciada en Informàtica per la Universitat Politècnica de València, ha cursat també estudis de Ciències Matemàtiques i Ciències Físiques, així com d'Interpretació. Finalista del premie Cafè Mon i guardonada amb el premi de relat Katharsis, ha realitzat algunes publicacions digitals, entre elles un soliloquio teatral que va ser premiat en el concurs internacional Garzón Gespes i, en el camp de la recerca històrica, un article en la revista Claseshistoria, que contenia part del material que ha servit de punt de partida a aquesta obra. El 3 de juny de 2016 és inclosa en el blog de Mónica Ivulich Creació i Talents.

D'altra banda, Paco Arenas és un escriptor manxec la primera novel·la del qual, Rèquiem per una nit d'amor, va ser seleccionada en el Premi Nadal. Els seus blogs són molt llegits i ha escrit centenars d'articles d'opinió i història difosos a través de diferents pàgines digitals.