ASECAM clausura la seua XV Trobada Empresarial reivindicant la necessitat d'infraestructures

L'alcalde de Sagunt ha insistit en la necessitat de resoldre el problema de la “infrafinanciació crònica que patim o del dèficit d'inversions, sobretot en matèria d'infraestructures”
Este matí s'ha celebrat la XV Trobada Empresarial de ASECAM (Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre) en Canet d'en Berenguer. Després de l'acte d'obertura a les 9 hores, s'han impartit les següents conferències: “Infraestructures: La integració del Port de Sagunt en la Xarxa Transeuropea de Transport”; “Creixement i nous models de negoci, claus de la transformació”; “La transició energètica” i “La transformació digital i el futur de les empreses”.
 L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assegurat que “la nostra comarca ofereix a les empreses un espai únic de creixement i acumulació d'experiències, que combina atractius tan importants com la seua ubicació, la seua formació humana o l'adequació logística. Poques zones, tant del País Valencià com de la resta de l'estat poden oferir tants avantatges”.
 
Així i tot, l'alcalde ha subratllat la dificultat de posar en valor estes aptituds: “Els valencians ja hem passat a la segona posició en exportació, però açò en realitat té un mèrit extraordinari, perquè ho fem a pesar que sembla que hi ha interessos que situen a altres territoris en millors posicions, i malgrat la infrafinanciació crònica que patim o del dèficit d'inversions, sobretot en matèria d'infraestructures, que determinen de manera molt desfavorable la nostra economia i que avui forma part del consens social entre empresaris, sindicats i partits polítics”.
 
També ha reivindicat la necessitat d'apostar per infraestructures clau per al nostre territori, com el Corredor Mediterrani o el Corredor Atlàntic, així com de dotar a la comarca amb un centre integral de formació professional. En l'acte de clausura han participat també la presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed, i el president de la CEV (Confederació Empresarial Valenciana), Salvador Navarro.
 
 


Blanca Marín, secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, ha recordat en l'acte de clausura que “fa uns dies el conseller Rafael Climent va presentar el pla per a la reinserció, reorientació laboral i formació dels més de 200 treballadors de la multinacional Bosal”.
 
També ha assenyalat que “per a l'any que ve s'ha programat una línia d'ajudes del pla d'industrialització del Camp de Morvedre, dotat amb 2,6 milions d'euros. Demà es publicarà en el DOCV l'ordre d'ajudes a les quals podran acollir-se les empreses i entitats que es vulguen acollir a este pla per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat econòmica, social i mediambiental en els sectors industrials, així com per a impulsar les inversions i ajudes als col·lectius més afectats pels processos de deslocalització industrial”.