Avui s'ha clausurat el projecte d'inclusió per a joves i xiquets de l'Associació de Futbolistes del València CF

El projecte conclòs amb èxit tenia la finalitat integrar a xiquets i joves en risc d'exclusió social de la localitat a través del futbol i els estudis i ha comptat amb la col·laboració de Saggas, Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Sagunt


Aquest matí s'ha clausurat el projecte d'inclusió social per a xiquets i joves del municipi a través del futbol i els estudis. El projecte, desenvolupat per l'Associació de Futbolistes del València Club de Futbol (AFVCF), l'Ajuntament de Sagunt, Saggas i Obra Social de La Caixa, entra dins de les accions que realitza l'associació relacionades amb els xiquets, i que consisteix a millorar el seu rendiment acadèmic i personal a través del futbol. Els col·legis La Pinaeta, Baladre i Villar Palasí, i els instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre han sigut els centres on s'han desenvolupat aquestes accions, en les quals participen xiquets i xiquetes d'entre 10 i 14 anys.

L'acte, presidit per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha tingut lloc en el camp de futbol de Baladre i ha comptat amb l'assistència dels alumnes dels col·legis Baladre i La Pinaeta, que han rebut diplomes per participar en el projecte. Els alumnes més destacats han rebut a més una insígnia del València CF i l'alumne que ha obtingut millors mèrits ha rebut una pilota signada per tots els jugadors de l'equip valencià. També han assistit els directors del col·legi Villar Palasí, i els instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre en representació dels seus alumnes, a més de la regidora delegada d'Esports, Remei Torrent, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, la regidora delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, i els responsables de Saggas i l'Obra Social La Caixa.
 


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha volgut agrair en primer lloc a l'Associació de Futbolistes del València Club de Futbol per realitzar aquesta iniciativa tan important, i a Saggas i Obra Social La Caixa per recolzar el projecte ja que considera que “totes les iniciatives que tenen una faceta educativa són importantíssimes per a la nostra ciutat i sempre van a comptar amb la nostra col·laboració i per açò esperem que en els pròxims anys tinga una continuïtat”. L'alcalde també ha agraït a les escoles la seua col·laboració i compromís i ha donat l'enhorabona a tots els xiquets i xiquetes que han participat perquè “els vostres entrenadors i professors m'han explicat que ho heu fet amb moltes ganes i d'una manera molt responsable”. Quico Fernández ha explicat que “per a nosaltres és molt important donar-li valor al treball, a la disciplina, la responsabilitat i oferir-vos ajuda uns a uns altres perquè volem una ciutat en la qual tots estiguem a gust”. L'alcalde ha animat als joves a continuar, a millorar amb els estudis, i en tots els seus valors i ha conclòs que “espere que aquesta experiència no l'oblideu mai, perquè sou una part importantíssima de la nostra ciutat, sou el futur, i si vosaltres el feu ben segur que els ciutadans del futur també viuran millor”. 

Aquest projecte ha comptat amb el finançament d'Obra Social la Caixa i l'empresa Saggas, els qui han manifestat la seua satisfacció per haver pogut participar en aquesta iniciativa, a través de la qual els xiquets han millorat el seu rendiment acadèmic, han après valors i han tingut l'oportunitat d'inserir-se més en la societat. Ambdues empreses estan orgulloses perquè ha sigut una gran experiència per a les famílies i els centres.

Els centres, han valorat de manera positiva aquesta iniciativa i han declarat que els alumnes es troben molt il·lusionats i motivats. Els monitors, consideren que els alumnes han millorat pel que fa a la seua actitud, en respecte, en companyerisme. I com a premi, els alumnes han tingut l'oportunitat de viatjar al camp de Mestalla per a gaudir d'un partit. Un dels organitzadors de la AFVCF ha explicat als alumnes, que “les coses cal guanyar-li-les i vosaltres us ho heu guanyat i merescut”. 

Per la seua banda, els alumnes dels col·legis La Pinaeta i Baladre han destacat el seu agraïment a tots els que han fet possible aquesta iniciativa. Els joves i xiquets, han après que l'esforç, la constància i l'exigència, són tres principis bàsics per a qualsevol meta que vulguen aconseguir en la vida i han pogut comprovar que en la competició, el joc és la clau de l'amistat, del companyerisme, i la millor forma de sentir-se bé amb un mateix. Els alumnes han coincidit que: “Ara fem tots els dies els deures i aprovem tots els exàmens, fet que abans era quasi impensable”. Els alumnes, també han agraït a la AFVCF per permetre'ls assistir a un partit i donar-los l'oportunitat de fer les proves per a accedir a equips inferiors del València Club de Futbol: “Per a nosaltres ha sigut un somni, gràcies per fer-ho possible”.