Bajo Vías rebrà una inversió 707.200 euros per a la rehabilitació d'habitatges i millora de l'entorn urbà

Aquest pla urbanístic que parteix de la Conselleria d'Habitatge millorarà l'habitabilitat del barri i el contracte d'obra ja ha eixit a licitació


El barri Bajo Vías de Sagunt rebrà una inversió de 707.200 euros destinats a la rehabilitació d'edificis de vivenda i reurbanització d'espais públics, que s'emmarquen dins de les Actuacions de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU). La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ja ha licitat el contracte d'obres. La redacció d'aquest projecte ascendirà als 591.547 euros i el seu termini d'execució comprendrà els 6 mesos següents a l'inici de l'obra.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ja va signar l'acord amb la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment el 28 d'octubre del passat any 2015. Com va reconèixer aleshores l'alcalde: “com a govern de progrés, el nostre objectiu és intentar evitar les desigualtats socials que encara es donen al nostre municipi”. La totalitat de la inversió es destinarà a la rehabilitació de 135 habitatges i a la millora del seu entorn.

A més de Sagunt, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori efectuarà altres actuacions urbanístiques programades a l’ARRU en les localitats de Paterna, Castelló, Alcoi, Elx i Alacant, segons publica aquest dijous el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. L'execució dels projectes, inclosos en el marc del Pla Estatal 2013-2016, suposarà una inversió total d'11 milions d'euros, mentre que l'import destinat a la redacció d'aquests plans ascendeix a 591.547 euros.

Tots els projectes de regeneració urbana que va a licitar la Conselleria milloren les condicions dels habitants d'aquests grups d'habitatges. En aquesta direció, es realitzaran millores de les condicions ambientals i d'imatge urbana dels edificis, en l'accessibilitat i en instal·lacions comunes dels blocs, i també la reestructuració dels espais públics, així com la reparació d'habitatges perquè puguen ser novament llogades, atenent sempre la necessitat d'habitatge social de la població.

A través d'aquestes actuacions se segueixen abordant les situacions de desigualtat en la ciutat de Sagunt. També s'afigen mesures complementàries amb els plans d'Intervenció Integral Sostenible que ha engegat la Conselleria d'Habitatge, conjuntament amb l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), i que comprenen una sèrie d'accions per a, en última instància, aconseguir la normalització d'aquests barris.