Celtas Cortos i el grup local Fulla Kaduca ompliran de música la Glorieta el divendres

Els concerts s'emmarquen dins de la programació de les Festes Patronals de Sagunt 2016
Imagen 1Imagen 2
La música serà la gran protagonista de la nit del pròxim divendres, 15 de juliol, a Sagunt. La Glorieta (plaça Cronista Chabret) s'omplirà de música rock amb influències cèltiques de la mà del famós conjunt Celtas Cortos; i de rock ska valencià amb el concert del grup local Fulla Kaduca. Els concerts, organitzats per l'Ajuntament de Sagunt, s'emmarquen dins de la programació de les Festes Patronals de Sagunt 2016, que albergaran durant el cap de setmana altres activitats com el tradicional Tró d’avis, la xopà, els primers esdeveniments taurins, canta jocs i proves esportives amb la Ginkana Experience Marina d’Or.

La nit de concerts en la glorieta començarà a partir de les 22.30 hores amb l'actuació de l'agrupació local Fulla Kaduca, que oferirà versions dels grups que els han influenciat, com “La Gossa Sorda” i “Obrint Pas”, amb l'objectiu que el públic cante, ball i arribe a les seues cases amb la sensació d'haver-se divertit tant com ells en l'escenari. En el concert també interpretaran temes propis, reivindicatius i d'actualitat, de gèneres que van des del reggae, el ska, amb influències del jazz, sense oblidar el rock i el punk.

Fulla Kaduca és una formació que va nàixer en 2015 per part d'uns joves músics de l'Horta nord i del Camp de Morvedre. Inicialment compost per sis persones però després d'uns mesos el grup es va completar amb 11 membres, que la majoria d'ells compta amb coneixements i titulacions musicals en conservatoris professionals. Concretament Fulla Kaduca està format pels vocalistes Rubén “Ru”, Borja i Salva Carbonell, la teclista Mireia Escrich, el guitarra Xavi Kastle, el guitarra i dolçaina Sento de Castro, el baixista Gabi Camarelles, el trompeta Martí Lluch, el saxo i dolçaina Adrià Alcamí, el trombó Juanda Cervera, el multipercusionista Javi Moros, i el bateria Ximo González. 

Tot seguit, a partir de les 23.30 hores, els assistents podran cantar i ballar al són de cançons tan famoses com “20  de abril”, “Cuéntame un cuento”, i altres temes del reeixit grup Celtas Cortos, que està realitzant una gira per Espanya per a commemorar el 30 aniversari de la formació del grup.

Celtas Cortos és un grup espanyol rock-cèltic, i una de les formacions més reeixides de tots els temps, mostra d'açò és el fet que durant la seua carrera han arribat a vendre més de 2.000.000 de còpies dels seus diferents treballs.

D'altra banda, el cap de setmana estarà replet d'activitats molt variades. El dissabte, 16 de juliol, tindrà lloc, a partir de les 13 hores, el tradicional Tró d’Avis i la xopà al que li seguirà el primer tancament i prova de vaquilles de les festes. A més, a les 19.30 hores hi haurà un concert de tancament de el “I Curs Internacional d'Interpretació, Tècnica, Perfeccionament i Direcció d'Orquestra Ciutat de Sagunt” en l'Auditori Joaquín Rodrigo. Les activitats taurines seguiran durant tota la vesprada i nit del dissabte en el recinte firal, i la nit conclourà amb la “Macro Discomovil Summer Sound” que comptarà amb animació i regals, i els Djs Andrés, Kike Amyach, i Xisco Mañez. 

Les activitats de les Festes Patronals de Sagunt 2016 continuaran el diumenge, a partir de les 12.30 hores, amb un vermú musical en la Ciutat Vella (c/Castillo) organitzat per la Taverna “La Serp”. Els més xicotets tindran, a partir de les 19 hores, una cita molt especial en la plaça Cronista Chabret (La Glorieta) amb el Burrito Pepe i un Canta Jocs Musical. A més, els xiquets, podran viure un peculiar correbou infantil amb bous gegants inflables des del Puente Bru i Vidal fins al recinte firal. D'altra banda, a partir de les 23 hores hi haurà proves esportives amb la Ginkana Experience Marina d’Or. Per a acabar el cap de setmana, a partir de les 00.30 hores tindrà lloc en el recinte firal el “Disc Festival Djs Sagunt” amb José Caballero, Sonjon b2b OKmito (High AF), Diwolf, Xisco Mañez i Fernando Rise (Vocal show kaesar).