ARXIU I BIBLIOTEQUES

La biblioteca del Centre Cívic ja compta amb una 'ciberteca' dedicada a la memòria d'Alba Molina Garzó

L'espai està dotat de material valorat en quasi 5.000 euros com ara ordinadors, tauletes, e-books, videoprojector i pissarra electrònica

El departament d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt ha dedicat una sala de la biblioteca pública del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt a la memòria d'Alba Molina Garzó, la jove de 16 anys del municipi que va perdre la vida l'11 d'octubre de 2015 en un desgraciat accident de trànsit i la família de la qual va donar en el seu moment, de manera desinteressada, material informàtic nou per a l'ús de tota la ciutadania així com els fons recaptats per la comunitat educativa de l'IES Eduardo Merello després de la seua defunció amb la finalitat d'impulsar la instal·lació.

Esta sala és una ciberteca que s'ha dotat amb material informàtic com ara ordinadors, tauletes, e-books, un videoprojector i una pissarra electrònica, tot això valorat en quasi 5.000 euros. Així, la Ciberteca Alba Molina Garzó s'ha pogut impulsar gràcies a la donació desinteressada per part de la família de la jove de material informàtic amb els diners recaptats per la comunitat educativa de l'IES Eduardo Merello, ja que era voluntat dels progenitors que este donatiu revertira a la ciutat i en els seus veïns i veïnes. Ara, d'acord amb el compromís adquirit en el seu moment pel Consistori amb els familiars de la jove, esta sala i els seus materials estan per fi a disposició de la ciutadania.

Cal destacar que este material està habilitat per a ús de les dos biblioteques públiques i està marcat amb plaques commemoratives en record d'Alba.

Alba Molina Garzó va morir als 16 anys en un tràgic accident de trànsit per culpa d'una barrera de seguretat inadequada i que a més presentava falta de manteniment. Atés que existix un informe pericial que ho prova, la família de la jove ha emprés una campanya de recollida de signatures en Change.Org per a la qual sol·licita la col·laboració de la ciutadania.