Comencen les festes patronals de Port de Sagunt amb el tradicional tro d’avís

La jornada va estar protagonitzada també per la xopà, el correfoc, un mini castell de focs artificials, una macro festa, bous embolats i vaquetes

El Port de Sagunt va iniciar anit les festes patronals en honor a la Verge de Begonya amb el tradicional tro d’avís. La jornada va estar protagonitzada també per la xopà, el correfoc, un mini castell de focs artificials, una macro festa, bous embolats i vaquetes.

La jornada va començar amb la concentració de les penyes i la població en la rotonda de Periodista Azzati amb l'avinguda Camp de Morvedre per a donar pas, a les 23.30 hores, al correfoc. Les penyes es van dirigir acompanyades de xarangues, des del punt de trobada fins a la Tinència d'Alcaldia, on a les 00.00 hores va tindre lloc el tradicional tro d’avís que va donar principi oficialment als festejos.

La Peña Los Colgaos va ser l'encarregada en esta edició de llançar des del balcó el tro d’avís, al qual va seguir en la plaça del Sol la xopà amb canons d'espuma. A les 00.30 hores va començar en este mateix punt del mini castell de focs artificials que va anunciar l'inici dels festejos, a càrrec de la Pirotècnia Turís. A la 1.00 de la matinada, en el recinte festiu, va tindre lloc una macro festa davall el títol Tumbalea, i en el mateix horari però en el recinte taurí va ser la primera nit de bous embolats i vaquetes, a càrrec de la ramaderia de Daniel Machancoses. La colla d’emboladors encarregada d'esta vetlada taurina va ser Murviter/Camp de Morvedre.

Així mateix, hui a les 18.45 hores se celebra una vesprada de vaquetes i bous de la ramaderia de Vicente Machancoses. A les 20.00 hores serà el torn de la gastronomia amb el concurs d'allioli, i a les 23.30 hores hi haurà una actuació musical al carrer Racó de l'Horta i a les 00.15 hores continuarà la festa amb l'espectacle musical de l'orquestra Twister en el recinte festiu. A la mitjanit els bous i les vaquetes de la ramaderia Cali, juntament amb els emboladors Murviter/Camp de Morvedre, tancaran la jornada.

També hui divendres, des de les 19.00 hores, estarà oberta en la caseta de la Comissió de Festes la inscripció per al repartiment de pollastre i conill per al concurs de paelles, que se celebrarà el diumenge, 7 d'agost.

Demà dissabte continua la programació amb activitats infantils de 18.00 a 21 hores en Racó de l'Horta. D'altra banda, vaques i bous a partir de les 18.45 a càrrec de la ramaderia Marcen. A les 20 hores començarà el concurs de pinxo de truita de creïlles i, a la mateixa hora, serà el repartiment de pollastre i conill per al concurs de paelles. A les 00.15 hores serà el torn de la música Remember en el recinte festiu, acte organitzat per la Federació de Penyes, i a les 00.00 començarà la nit de vaques i bous a càrrec de la ramaderia Ponce i El Saliner, juntament amb els emboladors Murviter/Camp de Morvedre.

El diumenge serà el torn dels jocs de taula a les 18.45 i a les 19.00 el repartiment d'aigua i arròs per a les paelles. En este sentit, a les 22.00 començarà el concurs de paelles, organitzat per la Federació de Penyes, i a les 23.00 serà el lliurament de premis dels concursos populars, paelles i jocs de taula en el recinte taurí. A les 23.30 tancarà la jornada amb un esdeveniment musical a càrrec de l'orquestra Tokio, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt, en el recinte festiu. D'altra banda, el dilluns 8 la programació continua amb vaques i bous a partir de les 18.15 de la vesprada i a les 00.00 hores.

El Consell Agrari finalitza les labors de recuperació de la Font de Ribera

05 d’agost 2022

Una brigada formada per nou peons i un capatàs han millorat el drenatge de la font i altres obres de millora de la zona. Estes obres formen part de diverses actuacions dutes a terme amb fons del SEPE (400.000 €) i de l'Ajuntament (100.000 €) amb els quals s'ha contractat 67 persones parades