Comerç inicia el Pla de Formació per a les associacions de comerciants del municipi

El primer curs serà fonamentalment pràctic incidint en l'actualització de la documentació i la posada al dia de les obligacions documentals per a una major eficàcia en la gestió de les associacions


La delegació de Comerç de l’Ajuntament de Sagunt inicia un Pla de Formació dirigit a associacions de comerciants del municipi. L'objectiu dels cursos que s'impartiran és principalment informar d'una sèrie d'aspectes relacionats amb la seua gestió i així donar resposta a les necessitats de les associacions.
 
Per això, l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de la Fundació Horta Sud, va a iniciar una sèrie de cicles formatius que es realitzaran al llarg de l'any 2017. El regidor de Comerç, Sergio Moreno, destaca l'objectiu “d’enfortir el teixit associatiu i poder així incrementar la participació de les associacions en les resolucions de les necessitats del nostre municipi, ja que són agents imprescindibles per a la millora de la nostra ciutat”.
 
La primera cita d'estes accions formatives, de caràcter fonamentalment pràctic, s'ha impartit els dies 27 i 28 de març de 2017 en el Centre Cultural Mario Monreal, situat en C/ Roma nº 9 de Sagunt, en horari de 15.00 a 16:30 hores. En este curs es treballa, juntament amb les associacions de comerciants del municipi, l'actualització i arxiu de la seua documentació, la posada al dia de les seues obligacions documentals, estatuts, juntes directives, declaracions censals, CIF de les entitats, assegurances necessàries i la documentació necessària per a estar al dia en els diferents registres. Tot açò amb la finalitat d'aconseguir una major eficàcia en la gestió i tramitació de les associacions.
 
Sergio Moreno expressa la seua satisfacció amb la línia de treball que s'ha dissenyat en matèria de formació des del Consell Assessor de Comerç i matisa “la gran importància de l'assistència a este tipus d'accions formatives, ja que els serà de gran utilitat, donat que se'ls informa de les novetats legislatives i es posen al dia de les seues obligacions documentals”. A més, recalca que cada vegada “s'exigeix més documentació a les associacions de comerciants i sabem que és un procés complicat, per açò des de l'Equip de Govern se'ls anima al fet que ens sol·liciten tota la informació que necessiten i nosaltres els ajudarem en qualsevol tramitació a realitzar”.