Companyia Hongaresa de Teatre representarà l'obra Ultramarins este dissabte en el Mario Monreal

L’obra de Paco Zarzoso és guanyadora del premi Ciutat de Barcelona


La Companyia Hongaresa de Teatre representarà l'obra Ultramarins este dissabte 25 a les 19.30 h en el Centre Cultural Mario Monreal. El preu de l’entrada és de 7 euros, l'obra dura 75 minuts i és apta per a tots els públics. L'obra és en valencià i es troba dins de la programació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.
 
Ultramarins potser és un dels textos del Port de Sagunt Paco Zarzoso que ha tingut més reconeixements, però només es va exhibir a Catalunya durant les temporades 1999-2000 dirigida per la directora francesa Ivette Vigatà en una coprodució del Festival Sitges Teatre Internacional i el  Festival Grec de Barcelona. L’espectacle va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona. Hongaresa, companyia de teatre del Port de Sagunt, ha decidit fer una nova producció amb actors valencians.
 
Ultramarins és la història d’un pare i d’una filla que pelegrinen per pobles de l’interior d’Espanya en els anys 50 amb una carpa en què oferixen un espectacle que tracta del mar i de les seues meravelles. Un pare i una filla que porten una balena dissecada. En un dels seus remots destins, l’existència d’eixos dos personatges registrarà un canvi substancial després de conéixer un venedor ambulant que s’hostatja en la seua mateixa pensió on es mesclaran la fantasia i la realitat, la poesia i la prosa, el mite i les urgències mercantilistes, el somni del vell fabulador, el seu sentit de la dignitat, una fosca frustració i una fatiga.