Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre i PSOE signen un nou pacte de govern en el ajuntament de Sagunt

Tots els partits han coincidit a destacar l'estabilitat política i econòmica del municipi de cara als nous reptes


 

 

Este matí s'ha signat un nou pacte de govern entre Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre i PSOE, basat en l'existent entre els tres primers, que ha sigut ampliat amb les aportacions realitzades pel grup socialista. Per a aquesta nova etapa, existeixen canvis en les delegacions: Natalia Antonino pren les responsabilitats de les regidories de Turisme, Agermanament i Majors; per la seua banda, Miguel Chover, accepta les regidories de Promoció Econòmica i Esports.

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha volgut, en primer lloc, donar la benvinguda als nous membres de l'equip de govern, tancant d'aquesta manera “un cercle difícil de tancar”, després de l'aprovació fa una setmana dels Pressupostos 2017, recordant que la porta “sempre estava oberta al PSOE”. L'alcalde ha agraït el treball dels partits “per saber trobar els punts de trobada per a tenir una base institucional, estable i potent per a poder afrontar aquests reptes de futur”.

 

Natalia Antonino, a més de les delegacions anteriors, també exercirà de 4ª Tinent d'alcalde i s'incorpora com a membre de la Junta de govern. La socialista afirma que han assumit el pacte de govern anterior “enriquint-ho amb aportacions d'índole social, de patrimoni, de seguretat ciutadana, esportiva i polítiques d'inclusió social”. Anem a donar respostes de garantia i estabilitat política i econòmica”. Antonino, a més, assegura en nom del partit: “Assumim la responsabilitat de participar activament (...) en l'estabilitat municipal en pro dels ciutadans”.

 

Miguel Chover, que es farà càrrec de dues delegacions, ha volgut assegurar “la continuïtat en Promoció Econòmica.” El socialista felicita el treball que s'està realitzant i “llevat que calga canviar alguna dinàmica, seguirem amb les ajudes polítiques”. Respecte a Esports, la segona delegació que li correspon, “és necessària una planificació i anem a bolcar tots els esforços a fer un Pla Director d'esports saguntí perquè siga el full de ruta d'aquesta legislatura, i que la gent puga fer esport en les condicions de qualitat que corresponen”.

 

Per a les delegacions de les quals es farà càrrec Natalia Antonino, en Turisme vol continuar amb la labor que es venia fent, a més de “intentar realitzar un Patronat o una Fundació municipal del patrimoni de Sagunt, gràcies al milió d'euros que hem aconseguit. També tinc idees sobre Agermanament i Majors, per a donar-los l'espenta que els fa falta”.

 

 El portaveu d'EU, Guillermo Sampedro, ha volgut assenyalar que ara “que per fi tenim l'eina clau que és el pressupost, és necessària la complicitat de la Generalitat perquè se sumeix als projectes ambiciosos que volem desenvolupar en el que queda de legislatura”. Per a açò, assegura que la presència del PSOE en l'Equip de Govern “pot ser de gran ajuda a l'hora de poder cridar a portes que fins ara només estaven entreobertes”.

 

A més, l'edil ha destacat que, l'acord progressista que avui se signa, “queda més definit amb la presència del PSOE”. Finalment, s'ha congratulat que, en el partit, “tots teníem clar que per sobre de la individualitats dels partits està la ciutat, l'ajuntament i l'equip, i la presència del PSOE serveix per a fer més equip”.

 

 La portaveu de Compromís, Teresa García, ha volgut destacar “la generositat que s'ha tingut per part dels partits que ja formàvem part del govern i del partit que en aquest moment s'integra a l'hora d'ultimar una majoria estable i equilibrada”.

 

 García ha afegit que els reptes als quals s'enfronta la ciutat requereixen “la millora de la flexibilitat de la resposta municipal, una extrema coordinació i diàleg entre diferents administracions, perquè l'aposta que s'ha fet per Sagunt no solament s'ha fet des d'aquesta majoria de progrés, que es va escollir en 2015, sinó també en el propi Consell i el Pacte del Botànic”.

 

 En aquest sentit, la representant de Compromís, ha reclamat la implicació de l'Administració Estatal “perquè els reptes als quals ens enfrontem no són fàcils i van a redundar en la qualitat de vida de les persones de la nostra ciutat”.

 

 Per part del portaveu d'ADN Morvedre, Pablo Abelleira, a més de donar-los la benvinguda, els ha assegurat que vénen a un “equip de companys, en ADN us van a ajudar en tot”. “A partir d'ara tenim reptes molt importants i confie que la ciutadania es va a involucrar molt”, ha declarat Abelleira.

 

Les bases fonamentals d'aquest Pacte són la transparència en la informació, la delegació de les funcions, la coresponsabilitat en la gestió, i el control i seguiment del programa i dels acords. La reactivació de la normalització lingüística administrativa, cultural i educativa també és una de les bases importants. El grup de govern es compromet a ampliar la participació ciutadana en aquells àmbits on encara no s'ha actuat i a revitalitzar els Consells sectorials, modificant o incorporant el seu funcionament en la Carta de participació Ciutadana.

 

A açò caldria afegir totes les iniciatives i projectes concrets que es contemplen en les diverses àrees de gestió municipal.