Compromís, Esquerra Unida i ADN Morvedre segellen un acord de govern a Sagunt

Amb la incorporació d'Esquerra Unida, l'equip de govern s'amplia a dotze regidors i es queda a un de la majoria absoluta


Esquerra Unida es va incorporar ahir a governar en l'Ajuntament de Sagunt junt a Compromís i ADN Morvedre. Els representants del tripartit van fer públics els principis programàtics del seu acord durant la roda de premsa de presentació de la nova distribució de les àrees del consistori i les delegacions. 

L'alcalde, Francesc Fernàndez, ha assegurat que els tres partits han resolt les seues diferències “més formals que de fons” després de dos mesos de debats i han constituït una aliança en la qual comparteixen valors. Fernàndez ha apuntat que Sagunt “és una ciutat progressista i necessita un govern que siga un reflex dels valors i polítiques d'esquerres que la gent està reclamant, sobretot ara que estem en un moment de canvi”. 

Estes tres formacions sumen un total de 12 regidors de 25, per la qual cosa queden a un d'aconseguir la majoria absoluta. Francesc Fernàndez deixa oberta la possibilitat de negociar amb el PSPV com a “única força progressista” en l'oposició.

Roberto Rovira, coordinador local d'EU, ha assenyalat que un dels objectius comuns és “posar esta ciutat com a referent al País Valencià i lluitar contra les desigualtats que ha generat la crisi”. Una de les condicions de la coalició és el compliment de les “línies roges” d'EU en els primers 10 plens d'esta legislatura, entre les quals, es troba generar treball públic per part de l'ajuntament.

Pablo Abelleira, d'ADN Morvedre, ha remarcat que el seu partit, malgrat ser la part amb menys representació en la Junta de Govern, ha sigut el vincle que ha unit a dues “formacions tradicionals” com Compromís i Esquerra Unida, formant així “el pacte de profit que necessitàvem per a esta ciutat”. 

Teresa García, primera tinent d'alcalde, va presentar l'acte i ha calificat esta coalició com una “aliança natural” per l'existència d'objectius comuns més forts que les desigualtats entre ells. 

A continuació, ha exposat la redistribució de les àrees de coordinació: Compromís amb Territori i Sostenibilitat, Finances i Cultura; Esquerra Unida compta amb Benestar Social i Oci i Temps Lliure; i ADN Morvedre amb l'Administració Local. Així mateix, les delegacions passen a repartir-se de la següent manera: Compromís amb Hisenda, Activitats, Medi ambient, Universitat Popular, Cultura, Educació, Promoció del Valencià, Manteniment, Contractació i Patrimoni Municipal, Esports, Cultura Popular, Dona, Consell Agrari i SAG i Aigües de Sagunt durant dos anys; EU compta amb Mobilitat Urbana, Arxiu i Biblioteques, Noves Tecnologies, el Gabinet de Comunicació, Platges, SAIC i Serveis Generals, Serveis Socials, Promoció Econòmica, Joventut, Cooperació i SAG i Aigües de Sagunt durant dos anys; i ADN Morvedre amb Urbanisme, Patrimoni Cultural, Turisme, Festes, Cementeris, Mercats i Comerç, Sanitat i Consum, Personal i Règim Interior i Agermanament.

La tercera Tinència d'Alcaldia, que té lloc els dijous en el Port de Sagunt, passa a ser d'EU, mentre que la primera és de Compromís i la segona d'ADN Morvedre. Respecte a la composició de la junta de govern, Compromís compta amb quatre representants, EU amb tres i ADN amb dos.