Continuen els actes per a commemorar el 9 d’Octubre amb “la baixada de la senyera” i un acte institucional

Durant aquest cap de setmana també es podrà gaudir del tradicional i multitudinari mercat medieval de Sagunt
Imagen 1Imagen 2


L'Ajuntament de Sagunt continua amb les activitats per a celebrar el 9 d’Octubre que té un gran arrelament en el municipi i en tota la comarca del Camp de Morvedre; data assenyalada per ser el dia de la Comunitat Valenciana i que commemora l'entrada a València del rei Jaume I en 1238. Entre els actes més destacats es troben la baixada de la senyera, un acte institucional i el tradicional mercat medieval de Sagunt.

Els actes organitzats per l'Equip de Govern i els diferents departaments del consistori, Cultura, Festes i Alcaldia continuaran divendres que ve 7 d'octubre, a partir de les 18 hores amb el toc de tancament de portes de la vila, alçada i vol de les dues campanes majors, per “Campaners de Morvedre”. D'altra banda, a partir de les 19 hores s'inaugurarà el tradicional mercat medieval que romandrà obert fins al dia 9 d'octubre, omplint els carrers del casc antic, concretament la plaça Cronista Chabret, la plaça Major, la plaça dels Tarongers, carrer Dolors, carrer del Castillo, i la plaça Facundo Roca de més de 150 parades, a més d'actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, tallers artesanals, i tallers i jocs infantils. Est és un esdeveniment que atrau, any rere any, a nombrosos visitants, per ser centre d'actuacions teatrals, entre molts altres atractius que es podrà visitar de 10 a 14 hores i de 17 a 23 hores.

Paral·lelament, també s'inaugurarà l'exposició en l'Ermita de la Puríssima Sang de Sagunt, que es podrà visitar fins al 9 d’Ocutbre d'11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. (Acte organitzat per la Majoralia de la Puríssima Sang de Jesucrist).

Els actes continuaran el dissabte 8 d'octubre, en Port de Sagunt amb el concert de el “Cor Almudàfer i Carraixet” en el Triángulo Umbral de Port de Sagunt.

El dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’Octubre, començarà a les 10 hores amb una partida de “pilota” en el carrer Sant Vicent i el carrer Sagasta, de Port de Sagunt, acte organitzat per l'Ajuntament de Sagunt juntament amb el Club de pilota Massamagrell. A les 12 hores, hi haurà un toc en commemoració de la dedicació de la Catedral de València i amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre de la mà de “Campaners de Morvedre”. Les activitats també seguiran en Port de Sagunt, a partir de les 12.30 hores amb el concert de la Unió Musical Porteña en el Teatre de Begoña.

D'altra banda, a les 18.30 hores es realitzaran la “baixada de la senyera” des de l'Ajuntament de Sagunt acompanyada per “cabuts del Quadre de Balls Populars d’Alginet” i tot seguit tindrà lloc un acte institucional en la Glorieta de Sagunt. Després de l'acte, actuaran el “Grup de Danses Morvedre” que oferirà en el Terraet de la Glorieta, l'espectacle “XV Trobada de folklore valència a Sagunt” amb la col·laboració de Grup de Danses L’Arenilla de Borriana, Quadre de Balls Populars d’Alginet i Grup de Danses de Morvedre.

Finalment, el dimarts 11 d'octubre, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc l'actuació de Spanish Brass Luur Metals i Pepe Gimeno el Botifarra en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt.