Cultura programa el concert de Luka Okros guanyador del Premi de Piano José Iturbi

L'actuació tindrà lloc dissabte que ve, 17 de setembre, a partir de les 20 hores en el Teatre de Begoña de Port de Sagunt
Imagen 1
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de Luka Okros, guanyador del premi de piano José Iturbi. El concert serà gratuït i tindrà lloc dissabte que ve, a partir de les 20 hores en el Teatre de Begoña de Port de Sagunt. 

Aquest concert pertany a la campanya de promoció cultural “Finalistes del concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi” és una iniciativa musical anual promoguda per la Diputació de València, que pretén promocionar els grans talents musicals que, al llarg de les diverses edicions d'aquest concurs, ja han demostrat la seua vàlua.

Luka Okros

Va nàixer a Geòrgia en 1991. Guanyador del XIX Concurs Internacional de Piano de València “Premie Iturbi 2015”. Ha guanyat premis en concursos internacionals i és guanyador del Premi del President de Geòrgia.

En 2004 Luka es va traslladar a Moscou per a estudiar amb Sergei Dorensky. Després de graduar-se en el Conservatori Tchaikovsky, Luka va obtenir una beca per a estudiar a Londres. Actualment està fent un curs d'Interpretació Artística en el Royal College of Music amb Norma Fisher.

En 2015, va ser premiat en el Piano Campus Internacional Competition, en el Chappell Medal Competition, i en li Internacional Piano Competition Delia Steinsberg. Luka a més va guanyar el Tillet Trust Award, Craxton Memorial Trust, i el Hattori Foundation Award. Igualment és guanyador del Tabor Foundation Piano Prize en el Verbier Festival Academy de 2015.

La família Wests, l'Helena Roerich Charitgy Foundation i Mikhail Khubutia, President de la Unió de Georgianos a Rússia, li recolzen per a estudiar a Londres.

El programa del concert és el següent:
 
Primera parte
Debussy. Children’s corner (16’)
Chopin. Nocturn op. 15 F mayor (5’)
Chopin. Estudi no. 10op. 25 “Octaves” (5’)
Rachmaninov. Quatre Moments musicals op. 16 (17’)
 
Segunda parte
Schumann. Fantasie op. 17 (34’)
Liszt. Rapsòdia Hongaresa no.2 (10’)