Cultura programa el concert de primavera de la Lira Saguntina

L'actuació musical tindrà lloc demà dissabte, 16 d'abril, a partir de les 20 hores en l'Auditori Joaquín Rodrigo
Imagen 1
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de primavera de la Lira Saguntina que tindrà lloc dissabte que ve, 16 d'abril, a partir de les 20 hores, en l'Auditori Joaquín Rodrigo.
 
Durant la primera part del concert, tindrà lloc l'actuació de la Jove Orquestra de la Lira Saguntina que va nàixer en 2006 com a iniciativa de la directiva de la Societat per a anar introduint als joves estudiants de corda de la seua Escola de música Joaquín Rodrigo en el món i disciplina del treball en orquestra, com a pas previ i formatiu per a la seua futura incorporació a l'Orquestra Simfònica de la Societat. Té una plantilla d'aproximadament 20 músics de corda tots ells pertanyents a l'Escola de música Joaquín Rodrigo. Des de la seua fundació dirigeixen l'orquestra i comporten la terea formativa Antonio Benedito i Ramón Cerdà, especialistes de violoncel i violí respectivament. La Jove Orquestra interpretarà obres de Vivaldi com “La folia: Tema i variacions”; “Concert per a violoncel i orquestra en Do Major RV 399”; i “Concert per a viol i orquestra en Sol Major RV 310”.

El concert continuarà amb l'actuació de l'orquestra Lira Saguntina dirigida per David Gómez Ramírez. L'orquestra de la Societat Musical Lira Saguntina naix en 1986 sent inicialment una agrupació de càmera i com a resultat de la incorporació de l'ensenyament d'instruments de corda, un any abans, a l'escola de música de la Societat. La formació s'ha mogut entre els més variats estils i èpoques de la música, interpretant música que va des de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert fins a Strauss, Borodin, Sibelius, Rachmaninoff o Schostakovich, sense oblidar els compositors espanyols com Rodrigo, Blanquer, Asins Arbó, Turina, Serrano o Chapí. En aquesta segona part del programa l'orquestra Lira Saguntina interpretarà el tema d'Antonio Vivaldi “Concert per a dos violins i orquestra en la Menor RV 522”; d'altra banda, “Concert per a trompeta i orquestra en Re Major” de Giuseppe Torelli; “Gabriel’s Oboe BSO “La Misi n” de Ennio Morricones; i “Oblivion” de Astor Piazolla.