Cultura programa el concert de tancament de el “I Curs Internacional d'Interpretació, Tècnica, Perfeccionament i Direcció d'Orquestra Ciutat de Sagunt”

L'actuació, que s'emmarca dins de les Festes Patronals de Sagunt 2016, tindrà lloc dissabte que ve en l'Auditori Joaquín Rodrigo, a partir de les 19.30 hores
Imagen 1
 
 Conservatori
 
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de tancament de el “I Curs Internacional d'Interpretació, Tècnica, Perfeccionament i Direcció d'Orquestra Ciutat de Sagunt” que tindrà lloc dissabte que ve, 16 de juliol, a partir de les 19.30 hores en l'Auditori Joaquín Rodrigo. El concert s'emmarca dins de la programació de les Festes Patronals de Sagunt 2016.

El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha explicat que “el curs està tenint molta qualitat. Han vingut alumnes d'Argentina, a més de professorat internacional. A més el concert comptarà amb la presència de solistes d'importants orquestres i conservatoris de música, i amb la solista de piano Sayuri Akimoto”. El regidor de Cultura ha afegit que “sóc conscient que els alumnes han estat treballant intensament tota la setmana i per tant és un concert al que convide a tota la ciutadania per l'alta qualificació dels seus components i la qualitat interpretativa que van a demostrar”.

En aquest concert actuaran diversos Ensembles i com a colofó final l'Orquestra Simfònica de l'I Curs Internacional. Aquesta orquestra estarà dirigida pel Maestro Pere Molina i la seua aula i interpretaran un gran programa format per temes com: la “Primera Sinfonía” de L. V. Beethoven, el “Prometeo” de L. V. Beethoven, i el “Concierto número 20” de W. A. Mozart en Re m per a piano. A més, aquest concert serà interpretat per Sayuri Akimoto, guanyadora del “Premi Internacional de Texas”.

El curs cercava millorar la tècnica interpretativa de l'alumne, tant individual com col·lectivament. Es pretén millorar el coneixement global, formant així a músics (intèrprets i directors), competents i transversals, no solament instrumentista i directors tècnics, fomentant al mateix temps una consciència de grup de tots els alumnes del curs.

El programa és el següent:
 
ENSEMBLE DE FLAUTAS:
-Fantasía sobre el Vuelo del Moscardón (Arr. Ann Cameron Pearce).
-Danza Mexicana No. 2
(Jacobo Datshkovsky, Arr. Arthur J. Ephoross.
Profesor: Joaquín Gericó Trilla
 
ORQUESTA
Primera Parte
-Obertura "Las Criaturas de Prometeo". L.V. Beethoven
-Sinfonía 29 in A Mayor KV 201. W.A.Mozart
Segunda Parte
-Concierto Piano in D menor. W.A.Mozart.
Solista: Sayuri Akimoto
-Suite Carmen. G. Bizet.
Profesor: Pere Molina
Alumnos directores: Rubén Martínez, Borja Muñoz, Jerónimo Castelló, Sergio Niño y Jorge Villalba.