Cultura programa l'exposició “La imatge poètica” de l'artista saguntí Carlos Peris

La inauguració serà el dimecres 3 de juny, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal i podrà visitar-se fins al pròxim 28 de juny
Imagen 1
 El piano y la rosa
 
 
 La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa l'exposició “La imatge poètica” de l'artista local Carlos Peris. La inauguració tindrà lloc aquest dimecres, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal i podrà visitar-se fins al pròxim 28 de juny.
 
La regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha convidat a tots els ciutadans “a gaudir de les obres de Carlos Peris i a descobrir el llenguatge propi de l'autor que ens arriba a través de la imatge poètica”.
 
Carlos Peris ha estudiat la carrera de Belles arts en la Universitat Politècnica de València on actualment estudia el doctorat. Encara que ja ha participat en exposicions col·lectives i durant el seu Erasmus va exposar en un local d'Anglaterra, “La Imatge poètica” és la seua primera gran exposició i suposa el seu debut com a artista.
 
Divendres passat 22 de maig va presentar, en el bar “A Cualquier Otra Parte” de Sagunt, un conjunt de peces englobades sota el títol presentat: Au. (Aurum), una xicoteta presentació, a manera d'aperitiu, de l'exposició que es durà a terme en dimecres que ve on destaquen les pintures de grans formats que ha creat utilitzant la tècnica de l'oli clàssica barrejada amb vernissos de diversos colors, sobretot el blanc i el negre.
 
 
 
El perro de Goya
 

Hipófisis
 
Resulta difícil a voltes entendre l'incomprensible de les explicacions teòriques que sostenen una obra d'art visual, sembla ser un gran esforç arribar a comprendre la capacitat de ressonància pròpia del creat, l'estar de més de tot intent textual i narratiu d'explicar el que per si solament ja parla i que és “La imatge poètica”. Les obres pictòriques de Carlos Peris no són el ressò d'un passat ni al·ludeixen a una repercussió externa en un interior, no són petjades d'un motiu sinó que creen en si mateixes una realitat específica, al·ludeixen a un llenguatge propi de la imatge poètica, que és previ al llenguatge narratiu. Els balls de colors que s'aparellen entre les subtils esquerdes, la lleu i constant llum que obri el teló de nous escenaris nascuts de l'acte creador, de l'acte poètic, escenaris nous que van més enllà de la passivitat, segons s'explica en el tríptic de l'exposició.