Cultura programa l'obra de teatre “Una olor a ámbar” de Mascarada Teatre

La representació tindrà lloc divendres que ve, 21 d'octubre, a partir de les 20.30 hores en la Casa Municipal de Cultura
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa l'obra de teatre “Una olor a ámbar” dirigida per Ángel Madrid i produïda per Mascarada Teatre. L'actuació tindrà lloc divendres que ve, 21 d'octubre, a partir de les 20.30 hores en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. 

El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha explicat que “es tracta d'una obra en la qual es va començar a treballar fa ja 3 anys i des de llavors jo pertany a la mateixa com a part de l'elenc”. El regidor ha destacat que “Mascarada Teatre és una companyia degana i amb més solera del teatre de la ciutat i volem fer un homenatge a tots els actors que han mantingut viva l'essència del teatre ací, especialment al director, Ángel Madrid, que ha fet molt pel nostre teatre en els moments més difícils”. Finalment Tarazona, ha convidat a tots els ciutadans a que “vengen a gaudir d'aquesta divertida obra i a gaudir amb el teatre”.

Segons informa el tríptic, l'obra explica la història de Teresa de Jesús que després de morta va ser desenterrada diverses vegades. Es va produir llavors una macabra lluita per la matèria rendible, un cadàver en aquest cas, dels supòsits defensors de l'espiritual; fet que ens fa reflexionar sobre el poder en les seues diverses esferes: política, social i religiosa. “Una olor a ámbar” qüestiona els motius i armes de qualsevol grup dominant i dirigeix un eficaç i incisiu focus de llum sobre les xacres humanes de l'egoisme i la hipocresia, fils que desafortunadament segueixen movent la destinació dels febles. En el rerefons, una lluita de dones agrupades en un convent que intenten, ja en aquella època, ser capaces de lluitar contra els poders i la societat que les aprisiona. 

En 1583 el Pare Gracián va tallar la mà esquerra de Santa Teresa i li la va portar a Lisboa. Els dits de la mà dreta van ser repartits per diversos llocs: Brussel·les, Paris, Roma, Àvila i Sevilla, el peu dret va ser portat a un convent de Roma, una de les clavícules va acabar a Brussel·les i no és fàcil determinar el parador de la infinitat de pedacitos de carn extrets del cos de la Mare Teresa. Però no solament van ser trossos de la Mare Teresa els que es van escampar, també trossos de tela banyats en la seua sang i objectes de Teresa tinguts per relíquies, segons s'indica en el fullet de l'obra.

El repartiment actoral està format per Ángela Navarrete Hinojosa que interpreta a Mariana; Julia Mejina que farà d'Isabel i d'Emperador; Nieves Fernández com Priora; Elvira Narbón com Inés i Coloma; María García que encarnarà a Catalina; Virtudes Tercero que serà María i un soldat; Maribel Vizcaino que interpretarà a Juana, Inma Ortega i Marilín Tajada seran llega 1 i llega 2; José Manuel Tarazona interpretarà al Pare Gracián; Juan José Yanes farà de Fray Cristóbal i Fray Antonio i Miguel del Rio Alba serà Fray Gregorio Naciancero.

D'altra banda l'equip tècnic està format per Manuel Rodrigo (il·luminació i so); Maribel Domínguez (vestuari); David Rodrigo (disseny gràfic); i Ángel Madrid Ayllón (Direcció).