Daniel Monzón rep el premi Novembre Negre 2015

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, va entregar el guardó al director al Casal Jove de Port de Sagunt
Imagen 1
El festival “Novembre Negre 2015” va començar el passat dia 6 amb el lliurament del premi que porta el mateix nom a Daniel Monzón, director de cinema de conegudes pel·lícules com a “Celda 211” o “El niño”. Monzón ha aprofitat la seua visita al Casal Jove de Port de Sagunt per a xarrar amb el públic i explicar anècdotes relacionades amb les seues pel·lícules. El guardó va ser lliurat pel delegat de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt Guillermo Sampedro.
 
D’aquesta manera continuen les activitats relacionades amb el génere negre que es desenvoluparan durant tot el mes de novembre. Pel que fa al cinema, d’entre les nombroses peces que es podran visualitzar, destaquen, un cicle dedicat al gran director Sidney Lumet, un recordatori a mort entre les flors, que compleix 25 anys, i una festa en homenatge a Pulp Fiction en el seu 20+1 aniversari.
 
Els plats forts literaris seran, d'una banda el 12 de novembre amb la vetlada Negre d’Autor en la qual es combinarà el vi negre amb la literatura negra, aquesta vegada amb la visita del novel·lista Paco Gómez Escribano. I d'altra banda, el dissabte 14 tindrà lloc la Black Meeting, una conferencia de cacos i policies amb els autors Pere Cervantes, Dani el Rojo i Rafa Melero.
 
Un altre esdeveniment a destacar en aquesta nova edició seran els concerts dels grups Papaya (un grup emergent del panorama Indie a Espanya) i Parade, els quals se celebraran el dissabte 21 al Casal Jove, amb un aforament de fins a 300 persones, on l'accés serà gratuït amb una invitació prèvia.
Eixe mateix dissabte, al matí tindrà lloc a la Gerència una gimcana per al públic més jove, on s'homenatjarà a Tintín i al seu àlbum Estoc de Coc, amb el tràfic de persones i d'armes com a tema de rerefons.
 
Altres activitats que completaran la programació d'aquesta edició del Novembre Negre seran, un taller de teatre i cinema per a xiquets, un taller de creació de guions, tertúlies literàries i el tradicional sopar de Carvalho com a homenatge a Manuel Vázquez Montalbán.
 
Finalment, cal ressaltar també la col·laboració amb l'associació Pezenelagua, la qual convocarà un Concurs de Microrrelats entre els IES de Sagunt, per a alumnes entre 12 i 17 anys, i un altre concurs similar via twitter.
 
Tota la informació detallada es troba en la pàgina web www.novembrenegre.es.