Demà es tanca el cicle La Música al Romanticisme amb una conferència del director Manuel Galduf i un concert

El concert serà interpretat per alumnat i agrupacions del Conservatori Professional de Música “Joaquín Rodrigo” i inclourà peces de Brahms, Dvorak i Tchaikovsky
Imagen 1Imagen 2
 
Demà es tancarà el cicle La Música al Romanticisme a les 18 hores en el Centre Cultural Mario Monreal, organitzat pel Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de l'Ajuntament de Sagunt. La jornada començarà amb una presentació del director Manuel Galduf Verdeguer, que impartirà una conferència sobre la figura del director d'orquestra durant el moviment cultural que va tindre lloc en el segle XVIII.
 
Després de la conferència tindrà lloc un concert que constarà de tres parts. En la primera, alumnes del Conservatori Professional de Música “Joaquín Rodrigo” interpretaran peces de Brahms, Hörne o Fauré, entre d’altres. En la segona part, la Brass Band interpretarà el “QUINTETTE Nº 1 (1,4 MOV)” de J.F. Bellon. Finalment, la Orquestra de Corda del conservatori, el director titular de la qual és Daniel V. Royo, interpretarà obres d’Elga, Dvorak, Tchaikovsky i Brahms.
 
El prestigiós director Manuel Galduf Verdeguer va estudiar en el Conservatori de València (direcció d'orquestra, composició, violí, piano i oboè) i posteriorment va ampliar estudis de direcció d'orquestra amb Volker Wangenheim i Ígor Markévich, amb este últim va entaular una forta amistat i diuen que va ser un dels seus alumnes predilectes.
 
Va ser comandant-director músic d'Infanteria de Marina de San Fernando, Cadis, càrrec que va compaginar amb la càtedra de Director d'Orquestra del Conservatorio de Sevilla i la direcció d'orquestres simfòniques per tot el món com la Nationale de France, la English Chamber Orchestra, Philarmonia Hungárica, Nacional de Venezuela, Simfònica de Tòquio, Orquestra Festival de Florida, Dresdner Philarmonie, etc. A principis dels anys 80 deixa la música militar per concentrar-se en la direcció d'orquestra i en la docència en els conservatoris superiors de música. Des de 1983 fins a 1997 va ser director titular de l'Orquestra de València.
 
Ha dirigit la majoria d'orquestres espanyoles i ha estrenat moltes obres de compositors contemporanis espanyols. És catedràtic de Direcció d'Orquestra del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. És acadèmic de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid i de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Carlos de València. Ha sigut professor de destacats alumnes del camp de la direcció d'orquestra i composició contemporània com César Cano i Pilar Vañó entre uns altres. Des de 1999 és director titular de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana en la qual exerceix una important labor pedagògica i de formació de joves talents.
 
A continuació pot consultar-se el programa complet del concert:
 
 
 
 
1.      “THAÏS” (Meditació)…………………………………………………….…. J. Massenet
Paula Mor (violí)
2.      RAPSÒDIA Nº1 OP 79 ……………………………………………………........ J. Brahms
Elias Zanón (piano)
3.      “FANTASIA”…………………………………………………………….... J. Demerssemant
David El Mountassar (saxòfon)
4.      “FANTASÍS ESLAVA” ……………………………………………..………………… C.Hörne
Rubén Camarena (Trompeta)
Elias Zanón (Piano)
5.      “AFTER A DREAM”……………………………………………………..………….. G. Fauré
Carmen Belmonte  (viola)                                                                      
6.      RAPSÒDIA Nº 2 OP. 79 …………………………………………….…………….. J. Brahms
Anastasiya Kazakova (Piano)
PIANISTES ACOMPANYANTS………………………………….……..  Pilar Aragón Eito                                                                                                                                Carlos Jiménez Nebot    
 
 
BRASS BAND
 
7.      “QUINTETTE Nº 1 (1,4 MOV)”……………………………………………… J. F. Bellon
           
 
·         Pedro García (Trombó )
·         Manuel Núñez (Trombó)
·         Daniel Moros (Bombardí)
·         Alberto Puchalt (Boombardí)
·         Julio Benedicto (Trombó)
·         Alejandro Bonaque (Trompeta)
·         Sergio Villaba (Trompeta)
·         Miguel Ribes (Trompa)
·         Vicent Lluc (Tuba)
 
 
ORQUESTRA DE CORDA
 
 
8.      SERENATA PER A CORDA …………………………………………………………E. Elgar
SINFONIA Nº8 3R MOV. ……………………………………………………….. A. Dvorak
SINFONIA Nº 5 2N MOV. ………………………………………………P.L.Tchaikovsky
SINFONIA Nº 1 1R MOV……………………………………………..…………. J. Brahms
 
 
Violins 1r
 
Paula Mor
Carlos Romero
Juan Segura
Marina Martínez
Sara Tamarit
Violeta Báguena
Olaga Villalba
Sonia Esteve
Amparo Caballer
 
 
Violins 2n
 
Lidia Palacios
Alejandro Mart
Carlos Moya
Adriá Martínez
Xavi Pérez
Sara Romero
Joan Cerezuela
Claudia Roger
 
Violas
 
Carmen Belmonte
Mar Vivas
Julia Arribas
Claudia Alcamí
Laura Navarro
Sara Blasco
 
 
Violoncels
 
Mª Amparo Belmonte
Carlos Rovira
Raul Tamarit