Diversos agents locals s'han reunit hui en l'Ajuntament de Sagunt per a constituir el Grup de Treball Social Antidesnonaments

Aquest grup està format per partits polítics, associacions veïnals, entitats financeres, moviments socials, l'Ajuntament de Sagunt i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH Morvedre)
Imagen 1Imagen 2

 
 
Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió del Grup de Treball Social Antidesnonaments en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt. A la sessió han asistit representants de la PAH Morvedre; dels partits polítics Compromís, ADN Morvedre, Esquerra Unida i Ciutadans; de les entitats bancàries BBVA, Bankia, Cajamar i Sabadell; a més de l'associació de veïns Ciutat Vella, la Plataforma d'Aturats i Precaris del Camp de Morvedre i Morvedre Acull. En representació del consistori ha assistit Mónica Caparrós, regidora de Serveis Socials. També estaven convocats a la reunió la resta de grups polítics amb representació al Ple i els sindicats de treballadors.

Aquesta trobada ha servit per a establir una primera presa de contacte entre totes les parts i constituir el grup de treball. Els assistents han compartit la preocupació per les famílies que es veuen en aquest tipus de situacions i la intenció de donar-li solució al problema. D'altra banda, tots els presents han manifestat el seu interès en què cadascun dels casos siga estudiat de manera individual amb la finalitat de donar-li una millor solució i que hi haja una comunicació fluïda entre ells per a poder tractar els casos de manera eficaç.

La creació i constitució d'aquest grup de treball es va aprovar al Ple Municipal de Sagunt, on es va declarar el municipi “lliure de desnonaments” per la unanimitat de tots els grups polítics a partir d'una proposta promoguda per la PAH Morvedre. Com a impulsors d'aquesta idea, des del moviment social han passat a posar al dia a la resta d'assistents de les reunions que estan tenint amb Consellería, on es promouen mesurades com un Pla de Xoc en el qual estan involucrats tots els ajuntaments del territori valencià i a través del com s'intenten evitar els desnonaments i garantir el lloguer social en el propi habitatge.