Dolç Tab Jazz oferirà un concert dissabte que ve en la Casa Municipal de Cultura

L'espectacle que combina jazz amb la música popular valenciana està organitzat per la delegació de Cultura, i començarà a partir de les 19.30 hores
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de Dolç Tab Jazz, que tindrà lloc dissabte que ve, 6 de febrer, a partir de les 19.30 hores, en la Casa Municipal de Cultura. La formació és considerada pionera de la fusió del jazz amb la música popular valenciana, famosos per la incorporació a aquest gènere d'instruments tradicionals com la dolçaina i el tabal.

Aquesta agrupació, liderada per Josep Alemany, es caracteritza per l'ús de la dolçaina com a instrument solista, alguna cosa insòlit en el món del jazz. De fet, un dels seus grans mèrits té a veure amb el fet d'haver fet un pas avanç en la modernització, conceptualització i interpretació de la dolçaina, utilitzant-la com a instrument de jazz, amb un llenguatge ben treballat i compenetrat amb la resta d'instruments. Al costat de Josp Alemany (dolçaina) completen la formació: Lolo García (saxo i flauta), Quique Pedrón (piano), Marià Steinberg (bateria), Miquel Serna (baix) i Isaac Martín (guitarra). Les seues melodies sonen a jazz, però també són profundament valencianes i, per extensió mediterrànies. De fet, el seu repertori alberga cançons molt conegudes per a tots els valencians, com a “Quito Levanta”, “Mareta”, “Ramonet si vas a l’hort”, “No en volem cap”, “La manta al coll”, “El tio Pep se’n va a Muro” o “Cucanyes”.

Tal com s'informa en el cartell del concert, l'objectiu d'aquest grup és temperar l'herència, el testimoni, els nostres sons i projectar-los cap a la modernitat. Dolç Tab Jazz obri una nova finestra per a deixar pas a noves olors plens de matisos i aromes, amb sonoritats de fresques sensacions, i amb el compromís de no trencar la tradició, per refondre aquell bagatge musical i desenganxar-ho cap a nous reptes, cap a un nou panorama més creatiu i professional.