Don Quijote del Ballet de la Generalitat inaugura Sagunt a Escena 2015

A l'espectacle van assistir l'alcalde de Sagunt, el secretari autonòmic, la directora general de Cultura, el regidor delegat de Cultura, i la primera Tinent de Alcalde
Imagen 1Imagen 2


El clàssic Don Quijote del Ballet de la Generalitat, dirigit per Inmaculada Gil, va inaugurar el festival Sagunt a Escena 2015. Els afeccionats a la dansa van gaudir d'aquesta obra clàssica en un marc incomparable com l'és el Teatre Romano de Sagunt. A l'espectacle van assistir l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, el secretari autonòmic, Albert Girona, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, la primera Tinent d'Alcalde, Teresa García i regidors del consistori. La pròxima cita serà diumenge, 26 de juliol, amb el concert de la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana. 
 
Durant l'actuació el Ballet de la Generalitat Valenciana va ressaltar la part més poètica i emocional de Don Quijote, a través de la dramatúrgia i la coreografia. La idea de llibertat i la necessitat de somiar són les lliçons que el gentilhome manxec va transmetre amb les seues divertides i grotesques aventures.
 
 
La pròxima cita serà diumenge, 26 de juliol, en el Teatre Romano de Sagunt amb el concert de la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana. Aquesta formació, el director pedagògic de la qual és Manuel Galduf, va ser creada al maig de 1998 i depèn orgànicament de la Sotsdirecció de Música de CulturArts. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors. En el seu repertori destaca la presència de músics actuals i les obres de compositors valencians als quals ha dedicat la seua producció discogràfica. En els últims anys, ha finalitzat la seua trobada d'estiu amb una actuació en el marc del festival Sagunt a Escena. 
 

Cal destacar que la completa programació de teatre, música, dansa i arts "circenses" s'estendrà fins al 12 de setembre. Aquesta edició 2015 del festival destaca per la presència de companyies i artistes molt coneguts. Concretament, són deu les propostes escèniques que s'han programat per a enguany a Sagunt a Escena, a les quals se sumen les sis de “Sagunt a Escena Creix” organitzades per l'Ajuntament de Sagunt. A més, aquesta diversa oferta cultural inclou quatre espectacles gratuïts que tindran lloc en la pujada al Castillo i en la mateixa façana del teatre sota el nom de “Off Romà”.